NOVI VIRUS POKOSIO PORODICU: Umrla jedna žena, a njeni najbliži takođe oboleli - UBIJA brzo kao EBOLA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2022, 19:08

NOVI VIRUS POKOSIO PORODICU: Umrla jedna žena, a njeni najbliži takođe oboleli - UBIJA brzo kao EBOLA

Sličan je eboli.

Pre novih slučaja infekcije u Velikoj Britaniji je potvrđeno osam zaraženih još od 1980. godine

Agencija za zdravstvenu zaštitu Velike Britanije saopštila je da je jedna osoba preminula u Bedfordširu, nakon što je bila pozitivna na Lasa groznicu, koji je vrlo sličan eboli.

U međuvremenu su još dve osobe na istoku Engleske testirane pozitivne na ovaj virus, a osoba koja je preminula od infekcije, bila je u srodstvu sa njima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Oba pacijenta nedavno su se vratila iz Zapadne Afrike, gde je ova bolest označena kao endemska.

- Kontaktiramo osobe koje su imale blizak kontakt sa njima, kako bismo im pružili adekvatnu pomoć i savet. Rizik od širenja virusa i dalje je veoma nizak - saopšteno je iz Agencije.

Iz Agencije su takođe izrazili duboko saučešće porodici preinulog pacijenta, prenosi Sky news.

Pre novih slučaja infekcije u Velikoj Britaniji je potvrđeno osam zaraženih još od 1980. godine.

Ovaj virus koji je najsličniji eboli javlja se usled izlaganja hrane ili kućnih predmeta urinom ili izmetom inficiranih pacova, amože se preneti i putem telesnih tečnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.