NOVI UDAR! Posle Matije, zaražena i njegova trudna supruga!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI UDAR! Posle Matije, zaražena i njegova trudna supruga!

Matija je primljen na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Kodonju zbog problema sa disanjem.

U Italiji još nije identifikovan nulti pacijent, ali jeste prvi, a to je 38-godišnji muškarac kojem je samo poznato ime - Matija i koji je zbog respiratornih problema bio hospitalizovan na odeljenju intenzivne nege u Kodonju, a trenutno se nalazi u bolnici San Mateo, 35 kilometara južno od Milana.

To je saopštio portparol italijanske civilne zaštite i dodao da je i njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trudna supruga takođe pozitivna na koronavirus i da je hospitalizovana, ali da njeno stanje nije zabrinjavajuće.

U epidemiji koronavirusa do sada je umrlo više od 2.600 ljudi, uglavnom u Kini, odakle se proširila na 29 drugih zemalja.

Broj potvrđenih slučajeva premašio je 80.000.

Najteža situacija na evropskom tlu je u Italiji, gde je preminulo 11 ljudi, dok ih je više od 320 zaraženo.

Da podsetimo, u Italiji je prvi slučaj virusa potvrđen prošle nedelje, a do sada je preminulo sedam osoba, dok je više od 270 zaraženo. U blokadi je više italijanskih gradova. Zatvorene su škole, obdaništa, bioskopi i zabranjena su javna okupljanja.

Zbog situacije u Italiji, ozbiljno su reagovale vlasti zemalja u regionu. Juče je Ministarstvo zdravlja Srbije pojačalo nadzor putnika na granicama, i u Crnoj Gori je stepen opreznosti podignut na viši nivo, a slovenački zvaničnici su naveli da su spremni na zatvaranje granice ukoliko je to potrebno. I Hrvatska je spremna za sve neophodne mere.

Još jedan hotel u Evropi od danas je u karantinu zbog pojave koronavirusa.

Radi se o "Grand hotel Evropa" u austrijskom gradu Insbruk, gde je recepcioner, inače državljanin Italije, oboleo od koronavirusa.

Početkom nedelje hotel na Kanarskom ostrvima je stavljen u karantin jer su gosti hotela, bračni par, pozitivni na taj virus.

U Insbruku su inače zabeležene prve dve osobe u Austriji pozitivne na koronavirus.

U Nemačkoj je potvrđen 17. slučaj koronavirusa, a reč je o muškarcu iz pokrajine Baden-Virtemberg, koji je bio pozitivan nakon puta u Milano, saopštilo je ministarstvo zdravlja te nemačke pokrajine.

U saopštenju koje je prosleđeno sinoć navodi se da je 25-godišnji muškarac, koji je najverovatnije zaražen tokom posete Italiji, kontaktirao vlasti nakon što su se kod njega pojavili simptomi slični gripu.

- On je bio pozitivan na virus KOVID-19 i biće u izolaciji u bolnici - kaže se u saopštenju.

Prema jučerašnjim informacija, to je 17. slučaj koronavirusa u Nemačkoj, a do sada nije zabeležen nijedan smrtni slučaj.

Objavljeno je da je bračni par u zapadnoj državi Severna Rajna-Vestfalija primljen u bolnicu u Dizeldorfu pod sumnjom da su zaraženi koronavirusom i da je bar jedno od njih bilo pozitivno.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je u Zagrebu zabeležen prvi pacijent sa koronavirusom u toj zemlji. Prema navodima Plenkovića, reč je o mlađem muškarcu koji je u periodu od 19. do 21. februara boravio u Milanu.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.