NOVI TROFEJ: Odbojkaši Zvezde osvojili Kup Srbije

Izvor: Kurir, 24.Feb.2013, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI TROFEJ: Odbojkaši Zvezde osvojili Kup Srbije

Zvezda je u finalu pobedila Radnički s 3:1

NOVI PAZAR - Odbojkaši beogradske Crvene zvezde osvojili su danas u Novom Pazaru Kup Srbije, pošto su u finalu savladali Radnički iz Kragujevca sa 3:1 (25:22, 18:25, 25:22, 27:25).

Ovo je odbojkašima Crvene zvezde 11. trofej u nacionalnom kupu. Finalna utakmica trajala je 113 minuta.

Crveno-bele su do pobede predvodili Dušan Petković sa 18 poena i Nemanja Jakovljević sa 11 poena, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su Lazar Koprivica i Milan Čelić postigli po sedam poena.

Najefikasniji u ekipi Radničkojg bio je Vladimir Čebić sa 22 poena, Nemanja Stevanović dodao je 19, a Nemanja Radović 12 poena.

Dva uvodna seta bila su gotovo izjadnačena do drugog tehničkog tajm-auta, a onda je finiš prvog dela pripao Beograđanima, dok su u završnici drugog seta bolji bili Kragujevčani. Radnički je u trećem setu uspeo da dostigne prednost protivnika od pet poena (13:8) i izjednači na 19:19, ali je Zvezda imala više koncentracije i asom Petkovića došla je do vođstva od 2:1. Crvena zvezda je igrala bolje u četvrtom setu do vođstva od 21:18, kada je Radnički napravio seriju od 5:0 i došao na korak do izjadnačenja.

Aktuelni šampion vratio se u igru dobrim servisom Milana Perića, a poslednji poen osvojen je posle neosmišljenog penala Kragujevčana.

Finalnu utakmuicu Kupa Srbije pratilo je oko 1.000 gledalaca u sportskoj dvorani "Pendik". Crvena zveda je u polufinalu savladala Novi Pazar sa 3:0, a Radnički je pobedio Vojvodinu sa 3:1.

Trener odbojkaša Crvene zvezde Duško Nikolić izjavio je posle pobede njegove ekipe u Kupu Srbije, da je meč s Radničkim iz Kragujevca bio težak kao što je i očekivao, a da su mladi igrači zbog važnosti meča bili veoma nervozni.

"Čestitam domaćinu na sjajnoj organizaciji. Ovo im je bilo prvi put i izuzetno su se lepo pokazali i dokazali. Utakmica je bila kako sam očekivao. Znali smo da će biti nervozna", rekao je Nikolić. On je objasnio da se dešavaju greške kada je ekipa mlada i kada igrači osete da su blizu osvajanja trofeja. "Bilo je momenata kada smo bili prenervozni i mi i naš protvnik", zaključio je Nikolić.

Odbojkaš Crvene zvezde Mihajlo Mitić ocenio je da je utakmica bila teška.

"Mi smo slične ekipe. Bila je kvalitetna utakmica. Drago mi je da je bilo dosta publike, jer to čini utakmicu lepšom", rekao je Mitić.

Trener Radničkog Dejan Matić smatra da je Zvezda tokom celog meča imala kontinuitet.

"Mi smo jedan set odigrali "ekstra", ali da smo tako odigrali sva četiri, rezultat bi bio drugačiji. Utakmica je bila ravnopravna u završnici. Sve čestitke Crvenoj zvezdi, odigrala je s minimumom grešaka i zasluženo je pobedila", rekao je Matić.

Igrač Radničkog Milan Ilić naglasio je da je utakmica bila izvanredna, dostojna finala.

"Na našu žalost, nismo uspeli da izdržimo pritisak. Našim greškama smo vratili protivnika u igru. Ovo je samo jedan od naših duela ove sezone. Nadam se da ćemo podići nivo igre i da ćemo im se revanširati u plej-ofu, kada to bude bilo potrebno", rekao je Ilić.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković istakao je da je publika u finalu imala priliku da vidi mnogo mladih igrača koji igraju za prvi trofej.

"Bilo je uzbudljivo. Radnički se potrudio za dramatiku i možda je peti set trebalo da odluči pobednika. Zvezdi sve čestitke na osvojenom trofeju", rekao je Kolaković.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI TROFEJ: Odbojkaši Zvezde osvojili Kup Srbije

Izvor: Kurir, 24.Feb.2013

Zvezda je u finalu pobedila Radnički s 3:1

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.