NOVI RASKOL U CRNOJ GORI?! Pokret Evropa sad u problemu: manji koalicioni partneri traže svoj deo političkog kolača!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 18:53

NOVI RASKOL U CRNOJ GORI?! Pokret "Evropa sad" u problemu: manji koalicioni partneri traže svoj deo političkog kolača!

Nova iskušenja za pobedničku koaliciju.

Taman kada je sve bilo dogovoreno unutar 41 poslanika nove većine, koju treba da čine Evropa sad, Demokrate i predstavnici manjina, izgleda da je pukla tikva unutar koalicije okupljene oko PES-a.

Prema nezvaničnim informacijama, manji koalicioni partneri Evrope sad koji u Skupštini Crne Gore imaju šest poslaničkih mesta nisu zadovoljni sastavom nove Vlade, a naročito činjenicom da su oni zaobiđeni u dogovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Spajića i Bečića.

Iz Ujedinjene Crne Gore nam je nezvanično rečeno da njih niko nije konsultovao da danas oko vlade, a da iz medija čitaju o raspodeli funkcija koju nude Spajić i Bečić.

- Ako Spajić misli da nam donese gotovu listu na glasanje, a da pre toga nije obavio konsultacije sa nama, i da ta vlada ima samo 41 poslanika kao podršku, mi nismo onda deo te priče, kazao je izvor iz Ujedinjene.

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić sada se nalazi u škripcu, jer trenutno ne može da računa čak ni na šest poslanika sa svoje liste, iako je od starta računao da je to završena stvar, ali mu se to sada vraća kao bumerang.

Tako da u ovom trenutku, dok pregovara sa mnajina, otvara mu se problem unutar njegove liste, što znači da sada nema podršku 41 poslanika.

Dodatni problem za Spajića predstavlja činjenica da tih šest poslaničkih mjesta ne može da nadoknadi među pobednicima izbora od 30. avgusta, jer je iste izbacio iz procesa formiranja 44. Vlade Crne Gore.

Sada je jasno, ako ne zadovolji svoje manje političke partnere sa liste, džaba je krečio i napravio dogovor sa Demokratama i manjinskim partija je to sve „pada u vodu“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.