NOVI RASKOL MEĐU ALBANCIMA! Pljuste optužbe nakon sastanka, Rama zaratio sa još jednim zvaničnikom iz Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 19:24

NOVI RASKOL MEĐU ALBANCIMA! Pljuste optužbe nakon sastanka, Rama zaratio sa još jednim zvaničnikom iz Prištine

Na pomolu novi sukob.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je predsednik parlamenta lažne države Kosovo, Glauk Konjufca, izašao pred kamere nakon konsultacija sa Aljbinom Kurtijem.

- Glauk čak i ne zna šta je sadržina nacrta Zajednice srpskih opština. Ipak, on tačno zna šta treba kaže kada se (posle konsultacija sa Aljbinom) pojavi pred kamerama, bez obzira na to sa kim je bio ranije i o čemu je razgovarao ali tako funkcioniše demokratija u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vladi Kosova i ja to poštujem, to je najdemokratskija zemlja na Balkanu kako kaže Aljbin - naglasio je ironično Rama.

Prema njegovim rečima, tokom sastanka sa visokim kosovskim zvaničnikom, „rečeno je jedno“, a drugo je saopšteno pred kamerama.

- Glauk je rekao različite stvari spolja i unutra, pitajte ga. Bolje pitajte Aljbina - podvukao je on.

Predsednik takozvane Skupštine Kosova Glauk Konjufca, u izjavi posle sastanka sa premijerom Ramom, ranije je prokomentarisao svoje napore za rešavanje krize na severu Kosova i nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom  koje je Rama podneo evropskim diplomatama.

On je rekao da je premijer Rama sa kosovskim vlastima podelio tek delove ovog glomaznog i složenog mehanizma za kosovske Srbe, ali je, prema njegovim rečima, predlog sačinjen od strane „međunarodnih eksperata“ a koji je predstavio šef albanske Vlade, suprotan takozvanom Ustavu Kosova.

- Rama tvrdi da je to u skladu sa Ustavom Kosova... činilo mi se da pojedini elementi predloga albanskog premijera sadrže teritorijalnu autonomiju za kosovske Srbe što je suprotno interesima albanskog naroda i naroda Kosova - rekao je Konjufca.

Premijer Albanije je ranije otkrio da niko od zvaničnika lažne države Kosovo nema nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom koji je predložio, dodajući da ne razume „gde su to pročitali.

- Pročitali su negde, otkud znaju. Nacrt koji sam predstavio pripremili su stručnjaci najvišeg nivoa i poslao sam ga trojici diplomata: nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i šefu Evropske komisije Šarlu Mišelu, dodao je šef Vlade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.