NOVI PRITISAK NA SRBIJU! Briselu smeta odnos prema Rusiji i Kini, pa uputili PRETNJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2018, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI PRITISAK NA SRBIJU! Briselu smeta odnos prema Rusiji i Kini, pa uputili PRETNJU

"Ili promenite politiku ili..."

Brisel nije u potpunosti zadovoljan viznom politikom Srbije prema tećim zemljama i očekuje da uskladi svoju politiku u toj oblasti sa Evropskom unijom, ako ne želi da dovede u pitanje svoj "beli šengen".

- U poslednjem izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije navedeno je da naš vizni režim nije u skladu sa Unijom kada je reč o čak 17 zemalja koje su, inače, pod budnim okom Brisela (uključujući Rusiju, Kinu, Indiju, Tursku)...pa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Brisel traži da Beograd umanji "odstupanje" od zajedničke vizne politike Unije - prenose mediji.

Beogradski dnevnik podseća na izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da će ključni kriterijum biti statistički podaci, odnosno brojke koje pokazuju da li postoji povezanost između bezviznog režima i povećanja broja migranata ili azilanata iz neke države.

Mediji prenose i izjavu Igora Novakovića, koordinatora Nacionalnog konventa za poglavlje 31 (spoljna, bezbednosna i odbrambena politika) u pregovorima o članstvu u EU, da je Srbija, kada su joj ukinute vize za EU, postala pridružena članica engenskog sporazuma, pa samim tim mora i da sprovodi i politku Unije u toj oblasti.

- Mi imamo suvereno pravo da dajemo bezvizne režime drugima, ali samo do onog momenta dok to ne dođe u koliziju sa obavezama koje smo preuzeli dda bismo bili na bezviznom režimo EU - kaže Novaković.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.