NOVI POČETAK ZA DEVOJČICU KOJU JE OTAC DRŽAO KAO ROBA: Smeštena u hraniteljsku porodicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 14:19

NOVI POČETAK ZA DEVOJČICU KOJU JE OTAC DRŽAO KAO ROBA: Smeštena u hraniteljsku porodicu

Otac se na saslušanju branio ćutanjem, a jedino što je izjavio je da je zavisnik od alkohola i droge

Maloletna devojčica, koja je bila teško zanemarena od strane svojih roditelja, smeštena je u odgovarajuću hraniteljsku porodicu, saznaje Telegraf.rs.

Podsećamo, policija je devojčicu (8) našla zaključanu u stanu u Mirijevu 27. marta, a otac je sutradan uhapšen. Devojčica nije bila upisana u školu, bila je potpuno nevidljiva za sistem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Za sve se saznalo kada je Pašajlića prijavila njegova partnerka policiji, koja je takođe trpela nasilje, ali uspela da pobegne iz stana. Devojčicu je našla policajka koja je u jednom trenutku opisala za medije sa kakvim se užasom srela dok je ulazila u stan.

- Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila devojčica, bila je jako mršava, jedva je sedela - rekla je ona.

Još je u porodilištu (2015) prijavljeno da se roditelji o detetu ne brinu adekvatno.

Kako je Telegraf.rs već pisao, u toku istrage ispitana je i majka devojčice, kao i policajke koje su bile na uviđaju. Prema nezvaničnim informacijama policajka je opisala sa kakvim užasom se srela dok je ulazila u stan.

Majka devojčice koja je nađena u kadi rekla je da nije viđala ćerku jer joj je otac devojčice to stalno branio i govorio joj da ima sve što joj treba za život.

Inače, majka se lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

.

Tim povodom, naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola.

Takođe je pribavljena medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Naime, nakon što je 24. aprila izvršen pretres stana na Zvezdari u kome je pronađena devojčica, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo, te je okrivljeni 4 dana kasnije pronađen, uhapšen i doneto je rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova.

Nakon saslušanja, na predlog tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju od 30 dana po svim zakonskim osnovima i isti je dana 26. aprila produžen rešenjem sudije za prethodni postupak za još 30 dana.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti Obavezno lečenje narkomana i Obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obeležja krivičnog dela Pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.