NOVI NAPAD, ISPALJENO 130 RAKETA NA IZRAELSKE GRADOVE: Osveta zbog likvidacije komandanata Hamasa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 19:15

NOVI NAPAD, ISPALJENO 130 RAKETA NA IZRAELSKE GRADOVE: Osveta zbog likvidacije komandanata Hamasa!

Situacija se sve vreme pogoršava

Brigada El Kasam saopštila je da je lansirala 130 raketa na izraelske gradove kao odgovor na likvidaciju njihovih komandanata. Da podsetimo, nakon što nije uspela da zaustavi raketnu vatru iz pojasa Gaze, izraelska vojska počela je da gađa vojne komandante pokreta Hamas.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su da su u nizu udara na grad Gazu i Kan Junis ubile članove Hamasovog foruma generalštaba. Vojska je rekla da su palestinski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komandanti ubijeni u"zajedničkoj operaciji" sa službom bezbednosti Šin Bet.

Ubijeni komandanti su identifikovani kao: Basem Isa, komandant gradske brigade Hamasa u Gazi; Džama Tahla, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe;

Džamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije; Hazem Hatib, glavni inženjer Hamasa u odeljenju za municiju; Sami Radvan, vođa Hamasovog tehničkog obaveštajnog odseka; Valid Smali, odgovoran za industrijsku opremu u odeljenju za proizvodnju oružja Hamasa.

- Pored toga, ubijeno je još 10 operativaca iz Hamasovog odseka za proizvodnju i istraživanje i razvoj oružja - saopštio je Šin Bet u izjavi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UŽIVO) RAT BUKTI NA BLISKOM ISTOKU Hamas ponovo ispalio 130 raketa na izraelske gradove

Izvor: Blic, 12.Maj.2021

Po svemu sudeći i ova noć će biti burna na Bliskom istoku pošto je brigada El Kasam saopštila da je lansirala 130 raketa na izraelske gradove kao odgovor na likvidaciju njihovih komandanata.

Nastavak na Blic...

HAMAS POTVRDIO VELIKI GUBITAK, IZRAEL LIKUJE: Pogledajte ko su ubijeni lideri palestinskog pokreta iz Pojasa Gaze (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021

Likvidirani su u žestokom bombardovanju Pojasa Gaze..Izraelska armija objavila je imena ubijenih komandanata Hamasa. Oni su stradali u raketnim napadima koje je Izrael izveo na Pojas Gaze...Ranije je rečeno da su vazduhoplovne snage Izraela u saradnji sa Šin Betom locirale i likvidirale palestinske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.