NOVE NEHUMANE RESTRIKCIJE IZRAELA: Pojas Gaze vraćen u rani srednji vek

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 22:29

NOVE NEHUMANE RESTRIKCIJE IZRAELA: Pojas Gaze vraćen u rani srednji vek

Posle zabrane ribolova, Pojas Gaze ostao i bez struje

Jedina elektrana u Pojasu Gaze prestala je sa radom danas zbog čega dva miliona stanovnika ima struju samo četiri sata dnevno. Do gašenja elektrane došlo je dan nakon što je Izrael presekao mogućnost snabdevanja energentima kao odgovor na akcije palestinskih ekstremista.

Palestinski ekstremisti ispalili su raketu iz Pojasa Gaze ka izraelskoj teritoriji, saopštila je izraelska vojska.

- Mnogim službama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preti propast ako se ova kriza nastavi - rekao je Mohamed Tabet, portparol Elektrodistribucije u Gazi.

On je pozvao Izrael da dozvoli nastavak isporuke energenata koje je platio Katar. I ministarstvo zdravlja je upozorilo na opasne posledice za pacijente na odeljenjima intenzivne nege u bolnicama u Gazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.