NOVE INFORMACIJE IZ ISTRAGE! Evo da li je masovni ubica iz Mladenovca imao POMAGAČA

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 09:32

NOVE INFORMACIJE IZ ISTRAGE! Evo da li je masovni ubica iz Mladenovca imao POMAGAČA

Uroš je na veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, njegov otac R.B. u pritvoru kao i ujak.

Osumnjičeni za masakr kod Mladenovca Uroš B. u selima Malo Orašje i Dubona je, kako je pokazala dosadašnja istraga, sejao je smrt iz automatske puške i pištolja, saznaje se. On je ubio 8, a ranio 14 osoba. Uroš je na veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, negov otac R. B. u pritvoru.

Pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu odbranu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je izneo i njegov ujak kod kog se osumnjičeni krio nakon zločina. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

- Imajući u vidu da je istraga u toku, te da se činjenice utvrđuju, za sada postoji osnovana sumnja da je okrivljeni pucao iz automatske puške i pištolja. U istrazi koja je u toku počelo je ispitivanje svedoka. Prema planu istrage, okvirno je određen broj svedoka koji će biti ispitan, radi se o značajnom broju svedoka, ali u ovom momentu ne možemo da vam damo informaciju o tačnom broju, s obzirom da je istraga u toku, te da će od utvrđivanja činjeničnog stanja tokom istrage zavisiti i konačan broj svedoka koji će biti ispitan - kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu za Telegaraf.rs.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu izdalo je naredbe za DNK veštačenja, balistička veštačenja, fizičko-hemijska veštačenja, psihijhatrijsko veštačenje okrivljenog, ali će tokom istrage biti obavljena i druga veštačenja u cilju utvrđivanja kompletnog činjeničnog stanja.

Tokom istrage jezivog masakra u selima kod Mladenovca i Smedereva, u kojem je Uroš Blažić (20) iz Dubone ubio osmoro i ranio dvadestoro mladih ljudi, Više javno tužilaštvo u Smederevu saslušava najmanje 40 svedoka. Saslušanja su počela prošle srede i nastaviće se od ponedeljka.

Kako se saznaje od izvora bliskog istrazi, informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je Blažić u noći masakra, navodno, imao pomagača - nisu tačne.

- Prema svim dosadašnjim saznanjima i dokazima, priče o pomagaču su dezinformacije - tvrdi izvor "Novosti."

Do sada je saslušano nekoliko svedoka, koji su se te večeri nalazili na mestu masakra na potesu Ravni gaj u Malom Orašju, gde je ubica usmrtio petoro mladića i ranio još šest osoba. U cilju istrage, njihovi iskazi zasad neće biti dostupni javnosti.

Takođe, biće saslušan i taksista iz Smedereva koga je osumnjičeni oteo na naplatnoj rampi Mali Požarevac i koji ga je, pod pretnjom bombom, odvezao do ujakove kuće u okolini Kragujevca. On je sa osumnjičenim ubicom u taksiju proveo nekoliko časova tokom vožnje, a sa njima u kolima je jedno vreme bila i trudnica ko- ju su prevezli do Uba.

U toku je i veštačenje oružja koje je policija zaplenila u kući u kojoj je stanovao osumnjičeni, kao i u porodičnoj kući njegovog oca, koji je uhapšen pet dana posle ubistava.

Veštači se i oružje pronađeno pored Blažića prilikom hapšenja na imanju ujaka G. G., koji se iza rešetaka našao pre dva dana.

Osumnjičeni se trenutno nalazi na neuropsihijatrijskom veštačenju u zatvorskoj bolnici u Beogradu. Tim stručnjaka izjasniće se o njegovom mentalnom zdravlju.

Podsetimo, u noći ubistva u krvi osumnjičenog nisu pronađeni tragovi alkohola ni narkotika. Inače, od dana masakra, policijske patrole nonstop dežuraju u Duboni i Malom Orašju kod mesta zločina. Policija sve vreme čuva porodicu i kuću Uroša Blažića i njegove babe u Duboni.

On se sumnjiči da je 4.maja u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.