NOVA JEDINICA NA POMOLU: Vulin najavio povratak vojske u Pirot

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 22:35

NOVA JEDINICA NA POMOLU: Vulin najavio povratak vojske u Pirot

Dobra vest za čitav kraj

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas prilikom posete Pirotu da se planira povratak jedinice vojske u taj grad.

Vulin je najavio da se Vojska Srbije vraća u Pirot i da VS hoće da ponovo vrati jedinicu u Pirot.

- Građanima Pirota sa zadovoljstvom želim da kažem da se Vojska Srbije vraća. Mi smo tu da bismo čuvali svoj grad i svoju zemlju i u narednom periodu hoćemo da vratimo jedinicu po njenoj veličini. O tome >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ćemo razgovarati, ali hoćemo ponovo da vratimo jedinicu u Pirot - rekao je Vulin.

Ministar vojske i lider Pokreta socijalista je istakao da je Pirot vojnički grad koji treba da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije.

- Pirot je vojnički grad, Pirot je grad sa tradicijom, Pirot je grad na strateškom mestu, Pirot je grad koji zaslužuje i treba da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije. Vojska Srbije treba da se vrati, Vojska Srbije treba da se vrati u mnoge gradove, treba da se vrati u mnoga mesta. Vratiće se u Pirot, to je dobra vest za bezbednost, to je dobra vest za sigurnost čitavog kraja, ali to je i ekonomski dobra vest - smatra Vulin.

Vulin je ocenio da je vraćanje vojske u Pirot dobra vest za sigurnost čitavog kraja, ali da je to i dobra ekonomska vest, jer je VS siguran i dobar poslodavac.

On je dodao i to da vredi vezati svoju sudbinu za Vojsku Srbije.

- Vojska je siguran i dobar poslodavac, kao da se otvorila još jedna fabrika - rekao je Vulin.

- Ja se radujem što ćemo imati mogućnost da građani Pirota uzmu svoje mesto u Vojsci Srbije, uzmu učešće u našim jedinicama, vežu svoju budućnost i sudbinu za Vojsku Srbije, a život u Vojsci Srbije je svakog dana sve bolji i vredi vezati svoju sudbinu za Vojsku Srbije, jer to je sudbina Srbije - zaključio je Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.