NOVA APLIKACIJA ZA GRADSKI PREVOZ BEOGRAD PLUS, POČINJE SA RADOM OD SUTRA! Značajno unapređena u odnosu na prethodnu: Imaće daleko širu svrhu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 12:42

NOVA APLIKACIJA ZA GRADSKI PREVOZ "BEOGRAD PLUS", POČINJE SA RADOM OD SUTRA! Značajno unapređena u odnosu na prethodnu: Imaće daleko širu svrhu

Prema njegovim rečima, putem aplikacije građani će moći da se prijave i da li u autobusu ne radi klima, da li je prljavo...

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, na današnjoj pres konferenciji za medije objasnio je kako će funkcionisati aplikacija "Beograd plus" - Od sutra počinje da radi aplikacija "Beograd plus" za javni gradski prevoz. Preko nje će moći da se plati prevoz i moći da se imati uvid u to gde se nalazi svako vozilo, odnosno koliko je stanica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udaljeno od vaše lokacije, kao i procena o tome koliko minuta treba vozilu da stigne do vaše lokacije - rekao je on.

Kako je pojasnio, aplikacija će moći da se skine preko "Plejstora", a njome ćete moći da platite javni prevoz i preko kreditne kartice.

- Ova aplikacija će imati daleko širu svrhu i svojstvo. "Beograd plus" će da bude aplikacija gde će, očekujem od jeseni, da pustimo aktivno i da zaživi i "beogradska kartica" gde ćete preko ove aplikacije imati uvid u to koje benefite je Grad obezbedio za Beograđane - rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, putem aplikacije građani će moći da se prijave i da li u autobusu ne radi klima, da li je prljavo...

- Moći će i sliku da pošalju i tako prijave. Praktično, svi građani sada postaju kontrolori funkcionisanja gradskog prevoza - rekao je Šapić.

On je još najavio i da će do kraja leta i postojati i mogućnost plaćanja prevoza kreditnom karticom.

- Dakle, ko neće da kupi papirnu kartu, pošalje SMS, ili plati preko aplikacije, blizu vozača biće postavljen uređaj gde će moći da se plati prevoz kreditnom karticom - objasni je Šapić.

On je još rekao da ova aplikacija neće biti samo za prevoz, nego za sve ono što će Beograd da obezbeđuje za svoje građane.

Gradonačelnik je najavio da će od sutra na 318 kioska moći da se kupe karte za prevoz.

Kako je dodao, 250 na stajalištima, plus u 68 najprometnijih kiosaka u centru grada.

Podsetimo, nov sistem javnog gradskog prevoza pod nazivom "Beograd plus" startovao je sredinom maja ove godine.

On podrazumeva drugačiji način plaćanja karata u odnosnu na sistem pre toga.

Plaćanje karata omogućeno je putem SMS poruka, kao i kupovinom papirnih karata.

Validatori su time otišli u prošlost, a ulaz i izlaz iz vozila gradskog prevoza moguće je na svim vratima.

Sve karte su jeftinije nego u prethodnom sistemu. Za kontrolu karata zaduženi su isključivo Beli, odnosno komunalni milicioneri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.