NOĆ PARAJU PLAČ I VRISAK PROKLETIH DUŠA! Najjezivije mesto u Srbiji: Mrtvački most ne prelaze ni lokalni meštani (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 18:19

NOĆ PARAJU PLAČ I VRISAK PROKLETIH DUŠA! Najjezivije mesto u Srbiji: Mrtvački most ne prelaze ni lokalni meštani (VIDEO)

Mrtvački most je most koji se nalazi neposredno ispod sastava Toplodolske reke i Visočice

Mrtvački most na Staroj planini nezvanično je najjezivije mesto u Srbiji.

Posle nekoliko godina, staza prema Mrtvačkom mostu otvorena je prošle godine. Međutim i pored pokušaja da se privuku turisti to nije uspelo, čak ni meštani okolnih sela, neće preko Mrtvačkog mosta.

između sela Temska i Topli Do. Ispod mosta teče reka Temštica.

Nalazi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na oko 500 metara nadmorske visine. Pored starog mosta je izgrađen novi 1933. godine od strane Mite Gage, jednog od osnivača preduzeća Tigar koji je bio rodom iz sela Topli Do.

Postoji priča među lokalnim stanovništvom da se na ovom mestu odigrala bitka hajduka i Turaka. U tom boju je navodno učestvovao hajduk Stojan Stefanović Dubanća iz sela Oreovica.

Jedna verzija priče govori da je on na Mrtvačkom mostu sačekao spahiju Huseina koji je nosio harač od preko dvadeset hiljada groša. Turci su se odmarali u neposrednoj blizini mosta a hajduci su ih napali. U tom sukobu je poginuo spahija Husein. Od tada se ovaj most naziva Mrtvački most.

U drugoj verziji priče, u ovom sukobu sa Turcima poznati hajduk Stanko gine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.