NKT: Okupljanja u organizaciji SPC najveća pretnja za zdravlje u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2020, 17:36

NKT: Okupljanja u organizaciji SPC najveća pretnja za zdravlje u Crnoj Gori

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je konsolidovana, a najveću pretnju za ponovnu eskalaciju infekcije, a time javno zdravlje, predstavljaju nedozvoljena i epidemiološki izuzetno rizična okupljanja u organizaciji SPC i pojedinih političkih aktera, konstatovano je danas na sednici Nacionalnog koordinacionog tela (NKT), kojoj je prisustvovao i premijer Duško Marković.

"Javna okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera direktno doprinose >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rastu broja inficiranih i ugrožavaju zdravlje i živote osoba koje učestvuju na tim skupovima, njihovih porodica i svih građana", saopšteno je iz NKT.

Organizatori ovih nedozvoljenih okupljanja, navodi se snose direktnu odgovornost za zdravlje i živote svih građana Crne Gore i stranaca koji borave u toj zemlji.

NKT poručuje da nema i ne sme biti te politike koja bilo kome sme i može biti preča od zdravlja i života građana.

"Rizik ovih nedozvoljenih i opasnih okupljanja utoliko je veći što će se obolenja onih koji ovih dana budu inficirani na nedozvoljenim skupovima manifestovati tokom izbornog procesa koji nosi određene rizike u slučaju poštovanja propisanih mera od svih učesnika".

NKT je odlučilo da ponovo otvori Granični prelaz Metaljka, sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Pljevlja - Čajniče i za ulazak putnika u Crnu Goru.

"Ulazak putnika u našu zemlju će na ovom graničnom prelazu biti moguć od 7:00 do 19:00, dok izlazak putnika iz Crne Gore ostaje kao i do sada bez ograničenja", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Okupljanja u organizaciji SPC su najveća pretnja po zdravlje"

Izvor: B92, 17.Avg.2020

Podgorica -- Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je konsolidovana, konstatovano je danas na sednici Nacionalnog koordinacionog tela (NKT)...Najveću pretnju za ponovnu eskalaciju infekcije, a time javno zdravlje, predstavljaju nedozvoljena i epidemiološki izuzetno rizična okupljanja u organizaciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.