"Okupljanja u organizaciji SPC su najveća pretnja po zdravlje"

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je konsolidovana, konstatovano je danas na sednici Nacionalnog koordinacionog tela (NKT).

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2020.

18:18

Foto: Deposit/xload

Najveću pretnju za ponovnu eskalaciju infekcije, a time javno zdravlje, predstavljaju nedozvoljena i epidemiološki izuzetno rizična okupljanja u organizaciji SPC i pojedinih političkih aktera, ocenjeno je na sednici kojoj je prisustvovao i premijer Crne Gore Duško Marković.

"Javna okupljanja u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i pojedinih političkih aktera direktno doprinose rastu broja inficiranih i ugrožavaju zdravlje i živote osoba koje učestvuju na tim skupovima, njihovih porodica i svih građana”, saopšteno je iz NKT.

Organizatori ovih nedozvoljenih okupljanja, navodi se, snose direktnu odgovornost za zdravlje i živote svih građana Crne Gore i stranaca koji borave u toj zemlji.

NKT poručuje da nema i ne sme biti te politike koja bilo kome sme i može biti preča od zdravlja i života građana.

"Rizik ovih nedozvoljenih i opasnih okupljanja utoliko je veći što će se obolenja onih koji ovih dana budu inficirani na nedozvoljenim skupovima manifestovati tokom izbornog procesa koji nosi određene rizike u slučaju poštovanja propisanih mera od svih učesnika."

NKT je odlučilo da ponovo otvori Granični prelaz Metaljka, sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Pljevlja - Čajniče i za ulazak putnika u Crnu Goru.

"Ulazak putnika u našu zemlju će na ovom graničnom prelazu biti moguć od 7:00 do 19:00, dok izlazak putnika iz Crne Gore ostaje kao i do sada bez ograničenja", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: