NJIMA NAJVIŠE VERUJETE! Ova tri političara imaju najveće poverenje građana prema najnovijim istraživanjima

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 17:17

NJIMA NAJVIŠE VERUJETE! Ova tri političara imaju najveće poverenje građana prema najnovijim istraživanjima

Nova istraživanja daju odgovore na to kome najviše od srpskih političara verujete.

Prema istraživanju javnog mnjenja koje je sproveo Institut za evropske poslove, od svih političara građani najviše veruju Aleksandru Vučiću, a među članovima odlazeće vlade premijerki Ani Brnabić, za koju se opredelilo 25,4 odsto ispitanih, i Ivici Dačiću, 18,6 odsto, dok su ostali članovi Vlade navodeni u manje od 3 odsto slučajeva.

Ispitanici najmanje veruju Bošku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Obradoviću, Vojislavu Šešelju i Draganu Đilasu, kojima poverenje poklanja, odnosno koje su naveli u istraživanju, svega po 0,1 odsto ispitanih građana. Generalno, građani se većinski izjašnjavaju da ne veruju političarima, bez obzira da li je reč o vlasti ili opoziciji, skoro 60 odsto ispitanih.

Kad je reč o strankama, najviše veruju Srpskoj naprednoj stranci, kaže "glas" javnog mnjenja. Prema istraživanju, najviše ispitanih u dosadašnjoj vladi veruje premijerki Brnabić, a potom Dačiću, s tim što je ona ocenjena sa prosečnom ocenom 3,3 a Dačić je ocenjen sa 3,4.

Premijerka i dojučerašnji prvi potpredsednik vlade imaju naviše prosečne ocene, kao i najveći procenat učešća ocene 5, kada je u pitanju evaluacija njihovog rada.

Prate ih ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sa srednjom ocenom 3,0, dok prosečnu ocenu 2,9 dele ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar finansija Siniša Mali.

Iza njih su, sa ocenom 2,8 ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović; ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Građani su prosečnu ocenu 2,7 dali ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću, ministru prosvete Mladenu Šarčeviću i ministru za evropske integracije Jadranki Joksimović. Ministar rudarstva Aleksandar Antić i ministar za rad Zoran Đordević dobii su 2,6.

Prosek od 2,5 dobili su ministar privrede Goran Knežević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministarka pravde Nela Kuburovic i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljevic. Najnižu prosečnu ocenu koja iznosi 2,4 dobio je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

Istraživanje javnog mnjenja o političkim stavovima građana, Institut za evropske poslove sproveo je u martu na reprezentativnom uzorku od 1.207 građana, u saradnji sa Ninamediom.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.