NISU IM BITNA SRPSKA DECA Vučić o optuženim hrvatskim pilotima: Moraće da odgovaraju

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2022, 19:54

"NISU IM BITNA SRPSKA DECA" Vučić o optuženim hrvatskim pilotima: Moraće da odgovaraju

"Suđenje nije moglo da se održi pred zagrebačkim sudom, ali trebalo je"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom najave Ministarstva pravosuđa Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije da uruči pozive četvorici hrvatskih pilota za ročište pred posebnim odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu da im očigledno nisu bitna srpska deca, koja su ubijena.

- To je postupanje po optužnici, pravosnažnoj, pravovaljanoj. Suđenje nije moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se održi pred zagrebačkim sudom, ali trebalo je. Nisu zainteresovani za decu, jer su to srpska deca pa njihovo ubistvo za njih nije šteta, i razumljivo je da za taj zločin mora da se sudi pred beogradskim sudom. Mi smatramo da su deca, deca, bez obzira na nacionalnost - ukazao je Vučić.

Vučić je istakao da sva deca imaju "okice, rukice, nogice, i da kada ih neko ubije tražimo da neko mora da odgovara".

- Međutim, to je valjda ta demokratska demokratija, pravo i pravda - konstatovao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.