NIŠTA OD PRIMIRJA, ZEMLJA DRHTI, POKRENUTI TENKOVI: Azerbejdžanske trupe krenule u prodor!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 16:32

NIŠTA OD PRIMIRJA, ZEMLJA DRHTI, POKRENUTI TENKOVI: Azerbejdžanske trupe krenule u prodor!

Primirje je proglašeno, ali je bes još uvek ogroman na obe strane

Azerbejdžanske snage pokušavaju da napreduju u južnom Karabahu uprkos najavi o prekidu vatre.  Sekretar za štampu jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanjan objavila je da je azerbejdžanska vojska napredovala iz pravca juga na frontu u Karabahu, uprkos prekidu vatre između dve strane.

Stepanjan je rekao da "uprkos najavi prekida vatre između dve strane, azerbejdžanske oružane snage >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su još jednom otvoreno prekršile sporazum".

Ovaj napad duž južnog dela Karabaha dolazi u vreme kada azerbejdžanske snage pokušavaju da zauzmu više teritorija od Odbrambenih snaga Arcaha (ADA).  U subotu je sekretar za štampu predsednika Karabaha Fahram Boghosijan najavio da će od ponoći 18. oktobra na snagu stupiti humanitarno primirje, koje su odobrile jermenske i azerbejdžanske vlasti.

Prethodno je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov najavio da je "između Jermenije i Azerbejdžana postignut sporazum o prekidu vatre, počev od 10. oktobra u ponoć, s ciljem razmene zatvorenika i mrtvih tela između dveju strana u sukobu".

Dve strane nisu se dugo pridržavale sporazuma, jer su se obnovili oružani sukobi i međusobno bombardovanje dve strane, što je rezultiralo žrtvama na obe strane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.