NIŠTA IM NIJE SVETO! Obijanje crkve na KiM je samo dokaz kroz kakvu golgotu Srbi prolaze: Osećamo se nebezbedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 21:21

NIŠTA IM NIJE SVETO! Obijanje crkve na KiM je samo dokaz kroz kakvu golgotu Srbi prolaze: "Osećamo se nebezbedno"

U mesto Zupče u opštini Zubin Potok, noćas je, po ko zna koji put ponovo obijena crkva Svetih otaca.

Meštanin sela Zoran Radojević kaže da je ova crkva do sada obijena najmanje 15 puta i da za to niko nije nikad odgovarao.

- Jutros je crkva ponovo obijena, po ko zna koji put. Prošle godine tri puta, ove godine, evo počelo je za mali Božić. Pre tog, takođe tako da je do sada barem 15 puta obijena. Ovog puta je odnesena određena količina novca, a prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su odneli kosačicu koja nam služi za košenje oko crkve. Mi kao meštani se osećamo nebezbedno jer policija ništa ne preduzima. Iako očekujemo da se počinioci privedu pravdi, do sada to nije bio slučaj i niko za ovakve prekršaje nije uhapšen - rekao je Radojević.

Lopovi su ukrali novac koji je ostavljan u svesci u kojoj se beleže prilozi, dok novac sa ikona nije diran, kao ni u samoj suvenirnici, iako je i ona obijena.

Nadzorne kamere nisu radile, jer su polomljene tokom prethodne pljačke, krajem avgusta prošle godine.

Srbija Danas/Kosovo Online

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ponovo obijena crkva Svetih otaca u selu Zupče na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2024

Crkva Svetih otaca u mestu Zupče u opštini Zubin Potok na KiM ponovo je obijena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.