NIŠLIJKI IZ LUGANA PRETI 12 GODINA ZATVORA?! Podneta krivična prijava, znala da ima virus, a ipak se šetala

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020, 21:10

NIŠLIJKI IZ LUGANA PRETI 12 GODINA ZATVORA?! Podneta krivična prijava, znala da ima virus, a ipak se šetala

Policija pokrenula istragu

Osnovno javno tužilastvo u Nišu naložilo je policiji u tom gradu da prikupi potrebna obaveštenja o kretanju Jelene D. iz Lugana koja se sumnjiči za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Jelena D. se sumnjiči da je polovinom februara došla iz Lugana u Niš i znajući da je zaražena sastajala se sa prijateljima i slobodno šetala gradom. U krivičnoj prijavi koju je protiv nje podneo prvi komšija, a prema kojoj tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postupa, navodi se kako je devojka znala da je inficirana, ali da je namerno širila zarazu po Nišu.

Policija sada utvrđuje kada je tačno Jelena D. došla u Niš, da li joj je prilikom ulaska u našu zemlju naložena mera samoizolacije, da li je testirana i koji je rezultat testa i sa kojim osobama je bila u kontaktu. U krivičnoj prijavi se navodi da je ova Nišlijka bila desetak dana u Nišu znajući da je zaražena, a da se nakon toga vratila u Lugano i istog dana majci javila da ima simptome Kovida 19.

Takođe se napominje i da tih dana kada je Jelena D. boravila u Nišu zvanična informacija bila da u tom gradu nema zaraženih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Prijava protiv pet funkcionera Budve zbog okupljanja u stanu izolovanog, na ulici ne sme biti više od jedne osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 11:31

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru naložilo je policiji u Budvi da protiv pet funkcionera te opštine u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu zbog sumnje da nisu postupili po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti...Dežurnog tužioca u Kotoru 7. aprila policijski službenici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.