Prijava protiv pet funkcionera Budve zbog okupljanja u stanu izolovanog, na ulici ne sme biti više od jedne osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 11:31

Prijava protiv pet funkcionera Budve zbog okupljanja u stanu izolovanog, na ulici ne sme biti više od jedne osobe

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru naložilo je policiji u Budvi da protiv pet funkcionera te opštine u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu zbog sumnje da nisu postupili po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Dežurnog tužioca u Kotoru 7. aprila policijski službenici su obavestili da je prkršena naredba Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << RTCG.

"Četiri osobe (D.B, P.I, N.J. i M.M) su zatečene kod M.B. kojem je od ranije izrečena mera samoizlolacije", navodi se u saopštenju.

Kako je M.B navedena mera određena zbog putovanja u zemlju u kojoj je registrovana zarazna bolest izazvana korona virusom, zbog opasnosti od širenja bolesti zbog kontakta sa već izolovanim M.B, sanitarna inspekcija je i tim osobama odredila samoizolaciju.

"Upravi policije CB Budva naloženo je da protiv svih pet osumnjičenih u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", kaže se u saopštenju kotorskog tužilaštva.

Zabranjeno prisustvo i zadržavanje na svim javnim površinama više od jedne osobe

Novim merama crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tima (NKT) zabranjuje se prisustvo i zadržavanje na svim javnim površinama više od jedne osobe.

Takođe, NKT je pooštrilo meru zabrane izlasaka nedeljom, pa je sada zabranjeno napuštati objekte stanovanja od nedelje od 11 sati do ponedeljka u 5 sati, kao i prisustvo i zadržavanje na plažama, prenosi RTCG.

Kako je navedeno, NKT je ocenio da se postojeće mere ne poštuju dovoljno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pokušali da napuste karantin: Krivične prijave protiv trojice Podgoričana

Izvor: Večernje novosti, 09.Apr.2020

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, policija je u Podgorici podnela krivične prijave protiv S.Đ, E.S. i S.B., iz Podgorice Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.