Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022, 13:22

"NISAM SE KRIO, OTIŠAO SAM U CRNU GORU KOD RODITELJA" Isplivali novi detalji sa suđenja Ivanu Kontiću

Ivan Kontić (31), koji je optužen da je u avgustu 2020. godine brutalno pretukao Miljana Mandića (29) i pokušao da ga ubije, na suđenju negirao je da je napao mladića i da nije bežao u Crnu Goru već da je išao da poseti roditelje!

Podsetimo, jezivo prebijanje dogodilo se 24. avgusta 2020. godine, a ubrzo se na društvenim mrežama pojavio snimak jezivog nasilja na kome se videlo kako Kontić lomi ruke Mandiću, koji leži na podu ispred jedne kladionice u kojoj su navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radila obojica. Mandić je prisustvovao jučerašnjem suđenju, sve vreme je mirno sedeo i zapisivao, a Kontić nije želeo da odgovara na njegova pitanja.

Kontić je na suđenju koje je održano posle niza odlaganja ispričao i da nije bežao u Crnu Goru, iako je uhapšen u Podgorici 11. oktobra 2020. godine. - Posle tuče sam otišao kod roditelja u Crnu Goru, pa se vratio istog dana. Nisam se krio, povremeno sam odlazio u Crnu Goru i vraćao se - tvrdio je Kontić na suđenju u Novom Sadu.

Kontića optužnica, podsetimo, tereti da je 24. avgusta 2020. godine brutalno pretukao Mandića (29), pri čemu je bio svestan da može da ga liši života, čime je počinio ubistvo u pokušaju.

- Kontić je sa umišljajem zadao više udaraca Mandiću u predelu glave i vrata, sedeći na njemu dok on leži na betonu, savijajući i pokušavajući da mu slomi ruke. Kada je Mandić prestao da se brani, okrivljeni je nastavio da ga udara po vitalnim organima - stoji u optužnici koju je pročitao tužilac. Optužnicom su obuhvaćeni i Ognjen Ledanac i Luka Vukajlović, koji se terete za učestvovanje u tuči, tj. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Njih dvojica su juče iznela svoje odbrane, u kojima su potvrdili da je Mandić prvi pretio Kontiću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.