NIKAD NIJE KASNO: Pet hobija koji će vas učiniti pametnijim

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jun.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKAD NIJE KASNO: Pet hobija koji će vas učiniti pametnijim

Saznajte koji hobiji koji će nabildovati vaš mozak!

1. Naučite strani jezik

Nema veze ako već znate jedan ili dva strana jezika, uvek imajte na umu onu maksimu „koliko jezika znaš, toliko ljudi vrediš“. Što ne biste naučili još jedan strani jezik? Istina je da to lakše ide kad ste mladi, ali je isto tako istina da ćete poboljšati svoju memoriju i ako se latite rečnika i u zrelijem dobu.

2. Igrajte video-igrice

Birajte video-igrice >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << koje će vam biti korisne i poboljšati koordinaciju na relaciji ruke-oči. To će vam kasnije pomoći da lakše donosite ključne odluke u životu.

3. Rešavajte zagonetke

Tako ćete naterati mozak da radi brže. Ujedno ćete smanjiti rizik od demencije za više od 60 odsto, poručuju naučnici.

4. Naučite da slikate

Nema veze ako niste talentovani za ovu umetnost, važno je da se latite četkice, boja i hartije i da prenesete svu svoju kreativnost na papir. Ili upišite kurs slikanja i crtanja; neka vas profesionalci nauče kako da „oslobodite ruku“ i proširite vidike.

5. Rešavajte ukrštene reči

Kad vidite ukrštenicu ispred sebe, mozak odmah počinje da radi punom parom. Prisećate se reči koje ste zaboravili i osvežavate pamćenje. Isto je i sa rešavanjem osmosmerki i igranjem šaha - kongitivne sposobnosti postaju bolje i izraženije.

Izvor: Lifespan.com/Nadlanu

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.