NIJE SMEO DA NAS POGLEDA U OČI: Roditelji male Monike otkrili šta je rekao MALČANSKI BERBERIN o otmici (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 11:59

"NIJE SMEO DA NAS POGLEDA U OČI": Roditelji male Monike otkrili šta je rekao MALČANSKI BERBERIN o otmici (FOTO)

Malčanki berberin nam se nije izvinio, kaže otac otete devojčice, žrtve Ninoslava Jovanovića, kome je danas održano pripremno ročište.

U Višem sudu u Nišu jutros je nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, zbog otmice devojčice iz okoline Niša.

Kako su devojčicini roditelji rekli nakon suđenja, Jovanović je delimično priznao kaznu, na današnjem ročištu je prepričao šta se dešavalo tokom otmice, a roditelji sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << očekuju najstrožu kaznu za njegova zlodela.

Majka devojčice kaže da nastavak suđenja počinje 8. jula. Otkrila je nakon ročišta da je Jovanović priznao krivicu delimično, da je tražio da se saslušaju i lekari.

- Borićemo se protiv onoga što je on učinio. Priznao je krivicu delimično, ali se i branio. U svoju odbranu je rekao da je da nije bio svestan svog postupka. Na suđenju se normalno ponašao, nije mogao da nas pogleda u oči, tražila sam taj njegov pogleda da mu kažem jednostavno "Zašto si to učinio?". Ne bih želela nikada niijedan roditelj da ovo doživi, niti da neko dete ispašta kao moja Monika. Nastavak suđenja se očekuje osmog jula - rekla je Aleksandra Karimanović i dodala da će za Malčanskog berberina tražiti najstrožu kaznu.

Advokatica porodice Karimanović napomenula je da je devojčica dobro i da je doneta odluka o konačnom ročištu, te da je poznato koji će dokazi biti izneti protiv berberina u daljem toku postupka.

Na današnjem ročištu, Jovanović je, prema rečima roditelja, opisao šta se dešavalo u danima dok je devojčica bila otiteta, a kako su ispričali novinarima ispred suda, Jovanović je zahtevao da se saslušaju lekari koji su ga pregledali nakon hapšenja. Prethodno je u zgradu suda uveden na sporedni ulaz.

- Još ne znamo ništa, videćemo na glavnom pretresu. On će valjda neku dokumentaciju da dostavi sa sudskog veštačenja. Dodeljen je branilac Malčanskom berberinu. On je potvrdio svoju krivicu, i ne krije je. On se izjašnjavao o tome šta se sve dešavalo. Nije se pravdao, ali je svestan posledica svoje krivice.

Za razliku od prošlog puta, Jovanović je uveden u sud na sporedna vrata kako novinari ne bi mogli da ga snime. Primetno je bilo manje i obezbeđenja jer su prošlog puta došle tri marice, a sada samo jedna u kojoj je bio Jovanović.

U zgradu suda moglo je da se uđe samo sa sudskim pozivom, tako da kao ni prošli put, novinari nisu bili u mogućnosti da prate uvođenje Jovanovića u sudnicu.

Podsećamo, Malčanskom berberinu, višestrukom silovatelju povratniku, sudi se zbog otmice dvanaestogodišnje devojčice iz okoline Niša koju je danima skrivao po napuštenim kućima i zlostavljao je.

Malčanski berberin je inače već 22 godine života proveo iza rešetaka zbog silovanja i otmica devojčica i žena. Nadimak je dobio po selu Malča iz kog je rodom i po svojoj bolesnoj potrebi da svoje žrtve prvo ošiša, a potom siluje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.