NIJE OTIŠLA SVOJOM VOLJOM: Porodica i prijatelji nestale Ane OČAJNI, komšije tvrde da je MUŠKARAC SA KACIGOM ISKLJUČIO KAMERE?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 14:22

"NIJE OTIŠLA SVOJOM VOLJOM": Porodica i prijatelji nestale Ane OČAJNI, komšije tvrde da je MUŠKARAC SA KACIGOM ISKLJUČIO KAMERE?!

Posle čudnih poruka Anin telefon je isključen

Ana Knežević (40) nestala je 2. februara 2024. godine, pod misterioznim okolnostima u Madridu u Španiji. Ana je rođena u Srbiji, a u Sjedinjene Američke Države preselila se 2008. godine, gde je radila kao viši menadžer u konsultantskoj firmi u Fort Loderdejlu. Bila je u procesu razvoda od supruga koji je takođe iz Srbije, ali živi u Majamiju.

Kako navode američki mediji, u potrazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za privremenim begom od stresnog ličnog života, Ana se uputila u Madrid u decembru 2023. godine. Iznajmila je stan u centru grada sa planom da ostane nekoliko meseci.

Međutim, poslednji put je viđena 2. februara oko 22 časa, kada je svojoj najboljoj prijateljici Sani, koja živi u Njujorku, i sestri u Srbiji, poslala poruke da namerava da ostane kod kuće zbog hladnog vremena.

Sledećeg dana, Sani je dobila zabrinjavajuće poruke sa Aninog mobilnog telefona, u kojima se tvrdi da je upoznala muškarca i da zajedno idu do njegovog letnjikovca, dva sata udaljenog.

Nakon što su poruke prestale da stižu, a telefon je bio isključen, Sani je alarmirala Aninu porodicu i prijatelje, ali niko nije imao informacija o njenom kretanju, navode tamošnji mediji.

- Pokušala sam da odgovorim rekavši da sam zabrinuta za nju, kao: "Ne zvučiš bezbedno". O čemu ona priča? To nema smisla, i moje poruke takođe nisu prolazile. Ona nije otišla svojom voljom. Odvedena je protiv svoje volje, a ko je odveo ne znam - rekla je prijateljica.

Kako se navodi, zabrinuta prijateljica saznala je od Aninih komšija da je sumnjivi muškarac sa kacigom onesposobio sigurnosne kamere u zgradi gde Ana živi, a zatim ušao u njen stan. Sani i komšije sumnjaju da je Ana odvedena protiv svoje volje.

Sani je 4. februara pozvala policiju koja nije pronašla Anu u stanu, ali su zatekli stan zaključan spolja bez znakova borbe ili prisilnog ulaska, dok su Anini pasoš, laptop i ostale lične stvari ostali unutra.

Istraga o nestanku sprovodi se uz pregledanje snimaka sa nadzornih kamera, saslušanje svedoka i praćenje Aninog telefona i bankovnih zapisa. U koordinaciji sa FBI-em i američkom ambasadom, španska policija intenzivira napore u potrazi.

Sani, koja je stigla u Madrid 6. februara, aktivno učestvuje u potrazi, kontaktirajući policiju, medije i lokalnu zajednicu kako bi podigla svest i zatražila pomoć. Pored toga, pokrenula je Facebook stranicu i "GoFundMe" kampanju da podrži potragu.

Porodica i prijatelji Ane Knežević očajnički traže bilo kakve informacije koje bi mogli dovesti do njenog pronalaska, apelujući na sve koji bi mogli imati informacije da se jave. Ističu potrebu za većim angažmanom američkih vlasti i pritiskom na špansku vladu da se intenzivira potraga.

- Samo želim da se vrati. Želim da američke vlasti pomognu. Imamo američkog državljanina koji je nestao u inostranstvu, i niko u Americi ništa ne preduzima po tom pitanju. Postoji velika sumnja u krivično delo u vezi sa njenim nestankom. Ona nije samo otišla. Postoji velika sumnja da joj je neko nešto uradio - zaključuje zabrinuta drugaricu.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.