NIJE MU DOSTA JEDNA - OTKRIVENA NOVA KUĆA STRAVE VELJE NEVOLJE: Krv svuda po vikedinci, poznata njena lokacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 22:05

NIJE MU DOSTA JEDNA - OTKRIVENA NOVA KUĆA STRAVE VELJE NEVOLJE: Krv svuda po vikedinci, poznata njena lokacija

Policija je danima pretresala kuću i prikupljala dokaze

Tragovi krvi, osim u kući u Ritopeku, pronađeni su i u vikendici na Rudniku kod Gornjeg Milanovca za koju se sumnja da su je koristili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića! Kako se saznaje, reč je o kući u koju je krenuo Belivuk u trenutku kada je početkom februara uhapšen u filmskoj akciji policije.

- Kao i u vikendici u Ritopeku, u kojoj su gotovo na svim zidovima i podovima pronađeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tragovi krvi, krv je otkrivena i u vikendici na Rudniku i poslata je na analizu. Istraga će utvrditi da li je reč o ljudskim biološkim tragovima, ali i kome oni pripadaju, na osnovu DNK analize - otkriva izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, policija je danima pretresala kuću i prikupljala dokaze.

- Tragova krvi bilo je u kadi u kupatilu, ali i na tepisima u spavaćoj i dnevnoj sobi kuće, kao i u kuhinji - otkriva izvor upućen u istragu. On navodi da bi tek trebalo da bude utvrđeno da li je u njoj neko ubijen ili je kriminalnoj grupi služila da u njoj drže otete.

Policajac član kavačkog klana?

Crnogorsko specijalno državno tužilaštvo sumnja da je jedan pripadnik kavačkog klana bio službenik MUP Crne Gore.

- Njegovi radni zadaci omogućavali su mu da dođe do podataka o svim vozilima i registarskim tablicama policijskih automobila, i te podatke je prenosio pripadnicima kriminalne organizacije kako bi izbegli eventualno praćenje - saopštilo je SDT.

Kako se pisalo, u kući strave u naselju Ritopek osim krvi pronađena je i industrijska mašina za mlevenje mesa, kao i tragovi najmanje četiri muškarca koji se vode kao nestali.

- Kuća u Ritopeku pripada Vladu Draganiću, koji je uhapšen kao pripadnik Belivukove grupe, dok je vikendica na Rudniku u vlasništvu čoveka čijem je unuku policija stavila lisice na ruke. Sumnja se da je upravo unuk kuću ustupio osumnjičenim vođama grupe i da su oni žrtve dovodili i na ovu planinu - dodaje izvor iz istrage.

 Osim tragova krvi, prema njegovim rečima, u toj vikendici pronađeni su i ostaci hrane, kao i drugi dokazi koji su takođe odneti kako bi se utvrdilo ko je sve od pripadnika jednog od najopasnijih kriminalnih klanova boravio u njoj.

Vikendicu na Rudniku, koja je izdvojena od drugih kuća, ograđena sa čak dve ograde, a oko nje su njive i šuma.

Zvicera traže zbog Ljepoje?

Srpska policija je raspisala poternicu za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, za kojim traga i crnogorska policija. Prema nezvaničnim informacijama, on se sumnjiči za nekoliko likvidacija.

- Dokazi prikupljeni tokom dosadašnje istrage protiv Belivuka i njegove kriminalne grupe upućuju na to da je on stajao iza nekoliko likvidacija, među kojima je i ubistvo "pink pantera" Milana Ljepoje. Navodno, Zvicer je sumnjao da je Ljepoja odgovoran za pokušaj njegove likvidacije u Ukrajini prošle godine - kaže izvor blizak istrazi.

- Kuća ima dva sprata i u noći hapšenja je zapečaćena. Unutra je prilično skroman nameštaj, a na pojedinim prozorima su postavljene krpe kako se ne bi videla unutrašnjost. U jednoj od spavaćih soba je čak i krevetac za bebu, namešten posteljinom, a unutra je pronađen i badnjak, pa se veruje da je i za Božić neko u njoj boravio - kaže izvor blizak istrazi i objašnjava da bi DNK analiza, ali i analiza otisaka na bravama, štekerima i pronađenim pakovanjima hrane i prljavom posuđu trebalo da otkrije ko je sve boravio "u kući strave 2".

- U kući su pronađeni čak i ostaci slatkiša, hrana u frižideru, kafa, ali i posuđe, šolje, pribor za jelo - dodaje on.

Meštani Rudnika kažu da je policija kuću danima držala pod opsadom. Kako otkrivaju, i dalje su u strahu od pripadnika Belivukove grupe.

- Policije je bilo više nego nas meštana, češljali su ne samo kuću već i šumu na planini. Velju Nevolju nikad nismo sreli - kažu meštani. Inače, Apelacioni sud je juče produžio pritvoru Belivukovoj kriminalnoj grupi za još tri meseca. Prema ovoj odluci pritvor može da im traje do 2. avgusta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.