NEZGODNO PORODIČNO OKUPLJANJE Princ Hari i Megan Markl dolaze na krunisanje kralja Čarlsa

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2023, 18:07

"NEZGODNO PORODIČNO OKUPLJANJE" Princ Hari i Megan Markl dolaze na krunisanje kralja Čarlsa

Ceremonija krunisanja kralja Čarlsa Trećeg biće održana 6. maja 2023. godine u Vestministerskoj palati

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl biće pozvani na krunisanje kralja Čarlsa III, a organizatori planiraju da će oni biti prisutni na ovom istorijskom događaju, otkriva britanski tabloid San, a prenosi Tanjug.

Prema saznanjima britanskog lista, pretpostavlja se da će par biti na ceremoniji 6. maja, uprkos strahovima da bi mogli da zasene istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trenutak "nezgodnim ponovnim porodičnim okupljanjem".

Kraljevska porodica se još uvek oporavlja od skandala zbog objavljivanja autobiografske knjige princa Harija "Spare" u kojoj je otkrio neke od najintimnijih detalja iz svog života i života kraljevske porodice, uključujući i rivalstvo sa princom Vilijamom.

Upućeni u organizaciju ceremonije rekli su za "San" da iz Bakingemske palate nije bilo nikakvog sugestija da se Hari i Megan isključe iz trodnevnog događaja kojim će biti obeleženo krunisanje Čarlsa III.

Uz pozivnice za 90-minutnu Vestminstersku opatiju, koje bi trebalo da budu poslate ovog meseca, dobro upućen izvor kaže da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa biti na listi od 2.000 gostiju kraljevske porodice, među kojima su brojni svetski lideri i visoki zvaničnici raznih zemalja.

- Oni će definitivno biti pozvani, a mi se baziramo na pretpostavci da će doći - rekao je za britanski tabloid jedan od službenika uključen u planiranje krunisanja.

On je dodao da se nada da će par stići u Veliku Britaniju pre 6. maja, kako bi se izbeglo da "prvi neugodni susret sa porodicom odvuče pažnju od istorijskog dana".

Kako je naveo, u trodnevnoj ceremoniji biće upriličena serija povorki, a kralj će se dva puta pojaviti na balkonu palate.

Nakon službe, novokrunisani kralj i kraljica supruga učestvovaće u velikoj svečanoj paradi poznatoj kao krunidbena povorka.

, a pored njega biće krunisana i njegova supruga kraljica Kamila.

Kralj Čarls Treći preuzeo je presto posle nedavne smrti kraljice Elizabete Druge.

Ovo će biti prva ceremonija krunisanja posle 70 godina, kada je u junu 1953. presto preuzela Elizabeta Druga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Hari i Megan biće pozvani na krunisanje kralja Čarlsa

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2023

LONDON - Princ Hari i njegova supruga Megan Markl biće pozvani na krunisanje kralja Čarlsa III, a organizatori planiraju da će oni biti prisutni na ovom istorijskom događaju, otkriva britanski tabloid San.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.