NEVREME pogodilo Kruševac: Padavine dovele do bujanja potoka, UGROŽENA DOMAĆINSTVA i putevi (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 10.Jun.2020, 23:11

NEVREME pogodilo Kruševac: Padavine dovele do bujanja potoka, UGROŽENA DOMAĆINSTVA i putevi (FOTO/VIDEO)

U dva domaćinstva voda je poplavila dvorišta i manjim delom ušla u objekte KRUŠEVAC- U više sela u okolini Kruševca obilne padavine večeras su dovele do bujanja lokalnih potoka, što je prouzrukovalo probleme na putevima i u domaćinstvima, potvrđeno je “Novostima” u Odeljenju za vanredne situacije grada.U selu Bukovica kod Kruševca došlo je do izlivanja bujičnog potoka usleg čega je blokiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << most na lokalnom asfaltnom putu. Vatrogasci i pripadnici komunalne policije, zajedno sa radnicima JKP Toplane pokušavaju da reše problem. U dva domaćinstva voda je poplavila dvorišta i manjim delom ušla u objekte. Potencijalno su ugrožena još četiri domaćinstva.U podrume kuća u selu Krvavica došlo je do prodora vode iz Petlovačkog potoka, dok je u Tekijama, usled nižeg terena i delom zatvaranja kanala pored lokalnog puta voda ušla u porodičnu kuću meštanke Milice Milošević i pričinjena je značajna šteta. Problema je bilo i u MZ Kapidžija, gde se izlio deo neuređenog potoka Bunarac i otežao odvijanje saobraćaja na lokalnom putu.Vremenske nepogode zadesile su Kruševac iz pravca Kopaonika i Brusa, a po izveštaju meteorološke stanice Kruševac RHMZ, samo je izeđu 18 i 19 sati palo 14,5 l/m2, a Radarski centar Kruševac je sa 60 protivgradnih stanica ispalio 200 raketa. Najviše grada je palo u potesu sela Velika Kruševica i Jasika.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NEVREME POGODILO I SELA U OKOLINI KRUŠEVCA: Ugrožena domaćinstva, voda ušla u pojedine kuće i podrume

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2020, 01:02

Vremenske nepogode zadesile su Kruševac iz pravca Kopaonika i Brusa, a po izveštaju meteorološke stanice Kruševac RHMZ, samo je izeđu 18 i 19 sati palo 14,5 l/m2...U više sela u okolini Kruševca obilne padavine večeras su dovele do bujanja lokalnih potoka, što je prouzrukovalo probleme na putevima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.