NEVREME ZA ZA SOBOM OSTAVILO JEZIVE PRIZORE: Načinjena ogromna šteta u okolini Banjaluke (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 22:49

NEVREME ZA ZA SOBOM OSTAVILO JEZIVE PRIZORE: Načinjena ogromna šteta u okolini Banjaluke (FOTO)

U prekidu je bila i deonica Lauš - Bistrica

Juče je okolinu Banjaluke zahvatilo nezapamćeno nevreme - ledena kiša napravila je ogromnu štetu u šumama i na putevima.

- Ledena kiša napravila je veliku štetu po okolnim šumama juče i prekjuče. Ovo su fotografije od danas sa Manjace gde je jedna mala šuma gotovo potpuno uništena. Sinoć sam i na Šehitlucima vidio drveće po putu. Stariji ljudi kazu da ne pamte nesto ovakvo. Klimatske promene su tu - napisao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na fejsbuku Aleksandar Trifunović.

Ledena kiša koja je juče padala u okolini Banjaluke, što je prouzrokovalo i prekid autobuskog saobraćaja, pa je zabeleženo da su đaci do grada išli čak i auto-stopom.

Nepogoda je, naime, oborila stabla pored saobraćajnice na delu Slatina-Trapisti.

.

Pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka juče su imali 19 intervencija na području više naselja, gde je usled ledene kiše došlo do obaranja grana i stabala na saobraćajnice.

Ledena kiša napravila je veliku štetu po okolnim šumama juče i prekjuče. Ovo su fotografije od danas sa Manjace gdje je...

Posted by Aleksandar Trifunović on Субота, 05. децембар 2020.

Kako navode iz Gradske uprave Banja Luka, ekipe su i jutros bile na terenu.

- Veći broj vatrogasaca do duboko u noć uklanjali su oborena stabla sa saobraćajnica na području Bukvaleka, Bistrice, Rekavica, Pisakvice, Čokorskih polja, Saračice, Krčmarica… Rad nam je otežavala konstantna ledena kiša koja je i uzrokovala obaranje većeg broja stabala na saobraćajnice - kazali su iz Vatrogasne brigade, ističući da su pozvane i smene iz pripravnosti.

I ekipe zimske službe reagovale su na području grada, naročito u višim područjima, gde su po saobraćajnicama posipali so i abrazivni materijal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.