NESTOROVIĆ O KVALITETU VAKCINE PROTIV KORONE! Smatra da je priča BESMISLENA: Kada bih ja bio ministar...

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020, 11:30

NESTOROVIĆ O KVALITETU VAKCINE PROTIV KORONE! Smatra da je priča BESMISLENA: Kada bih ja bio ministar...

Poznati pulmolog uključio se početkom maja u debatu o vakcinama i njihovom kvalitetu

Kod proizvođača vakcina postoji želja da se virus produži do besvesti, a mi još ne znamo da li će nam, pored kolektivnog imuniteta, vakcine uopšte biti potrebne, rekao je početkom maja dr Branimir Nestorović.

, gostijući u emisiji Fokus na televiziji B92.

On je tada odgovorio na pitanje da li je upoznat da time da je Vlada SAD-a prekinula finansiranje SZO, Centra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za prevenciju i kontrolu bolesti i Gejts fondaciju zbog navodne prevare sa kontrolom kvaliteta vakcina. Navedeni razlog bio je taj da ne postoji nijedan dokument koji bi dokazao da su vakcine koje su proizvedene u poslednje 32 godine testirane na kvalitet.

- Biće velikih implikacija zbog svega toga. Kod nas je nezapaženo prošla vest da je FBI pre dve godine upao usred noći i zaplenio kompletnu dokumentaciju CDC-ja (Centra za prevenciju i kontrolu bolesti). To je usledilo nakon što je jedan uzbunjivač siganlizirao da su rezultati, najblaže rečeno, modifikovani. Tramp je odlučio da u tu borbu uđe kao buldožer. Obustavio je sve finansiranje, ali SAD su relativno malo novca davale Svetskoj zdravstvenoj organizaciji. SZO uvek ima taj problem što nema dovoljno novca, zbog čega se jesu okrenule i najviše sada zavise od privatnih donatora, uglavnom američkih milijardera kakav je Bil Gejts, što smatram da je greška - rekao je dr Nestorović još 1. maja.

On je dodao kako je senator Kenedi, zadužen za ovu aferu, kazao kako su studije kvaliteta vakcina nedovoljne, te tražio da se one ponove.

- To će imati ogromne implikacije, jer to je praktično rat. Tramp tu ima lični interes, jer su skoro svi proizvođači vakcina njegovi neprijatelji. Ako dokaže da vakcine nisu kvalitetne, on će ih finansijski uništiti i tako oslabiti. Mene sve to raduje, jer volim da vakcine budu kontrolisane. Kada bih bio ministar, uvozio ih bi iz Rusije, jer u Ruse imam poverenja. Gledajući njihove podatke, oni imaju mnogo manji procenat neželjenih posledica nego drugi. Ne znam zašto moramo da uvozimo sve sa Zapada, i Rusi se vakcinišu.

Bil Gejst je vrlo napadno reklamirao vakcine za koronu, rekao je dr Nestorović.

- Rekao je nešto što mi je veoma zasmetalo. Rekao je: "Znate, sad je pandemija, moramo brzo da izbacimo vakcinu. Pa, ne znamo da li će biti sigurna, ali kad je ovakva sitacija ti ne možeš mnogo da obratiš pažnje na kvalitet vakcine, može da bude i neželjenih efekata". Iza toga je bio Đoković, Novak je reagovao na to kada je rekao da ne bi želeo da dobije vakcinu koja je neispitana, koja će imati neželjena dejstva zbog kojih bi morao da prekinem karijeru.

Gejts je, tvrdi Nestorović, rekao da svaka država sama za sebe treba da proceni, odluči, pa isplati štetu onima koji će imati neželjene posledice od vakcine.

- To je bila jako ružna izjava. Postoji želja da se ovaj virus produži do besvesti da bi se neko vakcinisao. Po meni cela ta priča oko vakcinacije protiv korona virusa je besmislena u ovom trenutku. Mi ne znamo da li će biti korone na zimu. Najveći svetski autoriteti ne veruju u tu priču, da ćemo izgraditi imunitet. Drugo, kada se vakcina pojavi, većina ljudi će već imati imunitet. Što bi se onda vakcinisali? U nekom najoptimističnijem scenariju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.