NESREĆA NA KORIDORU 10: Poginuo radnik (27), ubio ga kamen!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESREĆA NA KORIDORU 10: Poginuo radnik (27), ubio ga kamen!

Jedan radnik stradao je na gradilištu u okviru izgradnje deonice Koridora 10, kod naselja Gradinje

Kako je rečeno u Inspektoratu za rad, nesreća se desila 27. februara, a Ž. R. (27) je podlegao povredama i preminuo 5. marta u niškoj bolnici. Mladić, koji je bio vozač kamiona, radio je na crno i nije bio prijavljen. Takođe, ni radovi u kojima je učestvovao nisu prijavljeni.

Svaki poslodavac je dužan da prijavi početak radova, a firma nije prijavila početak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radova, kažu iz Inspektorata. Mladić je stradao pod skoro neverovatnim okolnostima.

- Čovek je stajao parkiran, čekao utovar, kao na filmu mu je uleteo kamen kroz suvozačevo mesto, i udario ga je kamen.

Inspektorat će preduzeti sve neophodne mere, u smislu prekršajnih i krivičnih prijava protiv odgovornih. Podsetimo, nedavno je i zvanična statistika pokazala da je polovina preminulih na radu u oblasti građevine. Najčešći uzroci povreda na gradilištima su neobezbeđena visina i nekorišćenje sredstava za zaštitu. Takođe, poslodavci na gradilištima angažuju lica bez ugovora o radu i zato oni postaju rizična lica. Prema Zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu, radnik ima pravo da odbije rad u neobezbeđenim uslovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.