NEOBIČNA ODLUKA SVEŠTENIKA IZ ŠAPCA: Izabrao volan umesto oltara

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2019, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEOBIČNA ODLUKA SVEŠTENIKA IZ ŠAPCA: Izabrao volan umesto oltara

Otac Pera, kako ga zovu kolege i vernici, već je "prešao" na novo radno mesto u Baden-Badenu, gde vozi autobus tamošnjeg prevoznika TIHO i bez velike priče, sveštenik Petar Đukanovića (42) zahvalio je episkopu šabačkom Lavrentiju na poverenoj mu parohiji u tom gradu, predao je i dobio odgovor da može da napusti dužnost, jer je čvrsto odlučio da, sa porodicom, popadijom i dvoje dece, ode da živi i radi u Nemačkoj. Otac Pera, kako ga zovu kolege i vernici, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je "prešao" na novo radno mesto u Baden-Badenu, gde vozi autobus tamošnjeg prevoznika. Pre odlaska u Nemačku, pozdravio se sa najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donela čitave porodice. To je ujedno bilo i jedino obrazloženje zašto je predao parohiju. U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu. Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gde je sedište Eparhije šabačke. Bio je sabrat sveštenika u ovdašnjoj Sabornoj crkvi, posvećenoj apostolima Petru i Pavlu. - O kolegi i bratu u Hristu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio i u Jevremovcu i naselju Čavić, gde se protezala njegova parohija - kaže prota Slaviša Marković, starešina sabornog hrama u Šapcu. PROČITAJTE I: ODVEZAO STOTINU MRTVIH VOJNIKA I POLICAJACA STRADALIH NA KIM: Lelek majki u duši mi ostao Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim merilima, imao jednu od najboljih parohija. On će, kako saznajemo, nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vreme.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sveštenik oltar zamijenio volanom

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2019

Tiho i bez velike priče, sveštenik Petar Đukanović (42) zahvalio je episkopu šabačkom Lavrentiju na povjerenoj mu parohiji u tom gradu, predao je i dobio odgovor da može da napusti dužnost, jer je čvrsto odlučio da, sa porodicom, popadijom i dvoje djece, ode da živi i radi u Njemačkoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.