NEMAČKOM LICEMERJU NEMA KRAJA! Nude mito za promenu prebivališta, a SRBIJI drže lekcije: Đilasovi saveznici žele SAMO JEDNO od naše zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 00:27

NEMAČKOM LICEMERJU NEMA KRAJA! Nude mito za promenu prebivališta, a SRBIJI drže lekcije: Đilasovi saveznici žele SAMO JEDNO od naše zemlje

Nema kraja primeni "dvostrukih aršina"

Nemačko i uopšte zapadnjačko licemerje prema Srbiji ogleda se na mnogo polja. Ono je najvidljivije na pitanju Kosova i Metohije gde se brutalno krši teritorijalni integritet Srbije, dok se u isto vreme šalju milijarde vojne i ekonomske pomoći kako bi se sačuvao teritorijalni integritet Ukrajine. 

Priča je vrlo slična i kada su u pitanju lekcije o demokratiji koje dobijamo iz Berlina, Brisela, Vašingtona i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zapadnih centara. Oni se nimalo ne libe da pred Srbiju postavljaju najrigoroznije kriterijume za izborni proces, ljudska prava i demokratiju, a da, sa druge strane, u svojim zemljama ove principe krše i potpuno zanemaruju. 

Treba li podsetiti kakve medijske slobode na Zapadu vladaju glede rata u Ukrajini, gde je potpuno nemoguće da se afirmativan sadržaj prema Rusiji objavi i dođe do konzumenta njihovih mas-medija. Nije loše ponoviti i kakve umetničke slobode vladaju kada se jednom Milošu Bikoviću iz bezmalo suludih razloga brani da igra u seriji zapadne produkcije.

Ipak, najnoviji pokazatelj licemerja o kome je naša javnost večeras obaveštena potpuno potire svaki demokratski kredibilitet pre svega Nemačke, ali u širem smislu celog Zapada, da drži lekcije i podučava bilo koju zemlju toj ideji.

Naime, nemački list Bild objavio je vest da univerzitet Bauhaus iz Vajmara otvoreno poziva svoje studente da prijave fiktivno prebivalište u pokrajini Tirginiji, kako bi glasali protiv desničarske Alternative za Nemačku i sprečili njen dolazak na vlast.

Da bi stvar bila gora za takvo "preregistrovanje" univerzitet Bauhaus i drugi koji su u tom programu nude mito. Pa se poslušni mogu nadati ciframa od 50 do 300 evra.

Alternativa za Nemačku (AfD) je partija ekstremne desnice koja ima protivmigrantske i evroskeptične stavove. Krajem prošle godine neki članovi ove stranke prisustvovali su kontraverznom desničarskom sastanku na kome se raspravljalo o proterivanju migranata i jednog dela nemačkih građana koji imaju strano poreklo. Nakon toga su protiv nje širom Nemačke pokrenuti protesti u kojima se traži potpuno zabranjivanje stranke.

Protesti protiv AfD su jedno, a ovo je sasvim drugo. Ovakav anti-demokratski manir ne bi nas toliko čudio da upravo nemački evroposlanici i političari nisu prednjačili u optužbama protiv Srbije oko biračkog spiska i navodnih i nikad potvrđenih mahinacija sa istim.

Ono što nijedan objektivan analitičar kod nas neće i ne može naći u izbornom procesu u Nemačkoj je potpuno transparentno. Ostaje pitanje otkud im pravo da govore o legitimitetu naših izbora i tobožnjem preregistrovanju glasača, kada se to kod njih radi do kraja otvoreno.

Naravno, cela javnost Zapada ćuti i nekakve sankcije i rezolucije protiv Nemačke nisu ni na vidiku, što još jednom potvrđuje njihovo brutalno licemerje prema našoj zemlji. 

Slično smatra i politički Analitičar Dejan Vuk Stanković koji je za portal Srbija Danas prokomentarisao pisanje "Bild-a".

- Zaista je zaprepašćujuća okolnost da bilo kome u svetu uopšte pada na pamet da nudi novac za preregistraciju birača, posebno u jednoj zemlji koja za sebe hoće da tvrdi da je demokratski uređena i koja hoće da deli lekcije drugim državama kako treba da vode izborni proces - naveo je Vuk Stanković.

On je naveo kako je neverovatno da akademska javnost u Nemačkoj ima takav predlog a srpskim izborima traži "dlaku u jajetu".

- Ti dvostruki aršini jesu ono što ruši kredibilitet Nemačke kao demokratske države i bilo bi bolje da se Nemačka bavi svojim neravninama u političkom i moralnom smislu, a ne da drži lekcije Srbiji ni bilo kojoj drugoj državi na Zapadnom Balkanu - zaključio je Dejan Vuk Stanković za portal Srbija Danas.

Ovaj potez je do kraja raskrinkao saveznike srpske opozicije okupljene oko Dragana Đilasa. Nakon ovoga je potpuno jasno da je njihov jedini cilj da svojim neviđenim mahinacijama i obmanama dođu na vlast u Srbiji i provode one ciljeve koje je pre neki dan pomenuo predsednik Aleksandar Vučić. Neki od njih su svakako priznanje Kosova i odricanje od Republike Srpske, ali i postavljanje jednog apsolutno marionetskog režima u Beogradu koji će slepo slušati sve naredbe iz Berlina i Brisela. 

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.