NEMAČKA VOJSKA KREĆE U AKCIJU: Sve je spremno za poletanje vojnih aviona, OVO je zadatak

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 21:32

NEMAČKA VOJSKA KREĆE U AKCIJU: Sve je spremno za poletanje vojnih aviona, OVO je zadatak

Potvrđeno je

Nemačka vlada priprema misiju vojnog vazduhoplovstva za isporuku humanitarne pomoći stanovnicima Pojasa Gaze iz vazduha, prenose nemački mediji. Luftwaffe je potvrdila pisanje medija po kojima se priprema učestvovanje transportnih aviona Bundesvera tipa C-130 koji su trenutno stacionirani u Francuskoj.

- Ministarstva odbrane i spoljnih poslova dogovorila su učestvovanje nemačkog vojnog vazduhoplovstva u dostavljanju hrane i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lekova vazdušnim putem iznad Pojasa Gaze - citira Der Spiegel na svojoj internet stranici izvore u nemačkoj vladi.

Prema istim izvorima, akcija bi mogla da započne već sledećih dana. Nekoliko zemalja je do sada učestvovalo u slanju pomoći vazdušnim putem, uključujući Jordan, Sjedinjene Države, Egipat, Francusku i Belgiju, a očekuje se da će im se uskoro pridružiti i Maroko.

Nemačka vlada je prošle nedelje najavila podršku uspostavljanju koridora za humanitarnu pomoć i morskim putem. Iz Ujedinjenih nacija su više puta upozorili da je humanitarna situacija u Gazi katastrofalna, kao i da se procenjuje da je četvrtina stanovništva palestinske enklave na rubu gladi.

Izvor: Srbija Danas/Index.hr/Preneo: V.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.