NEDELJA SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM: Pogledajte sa kakvim se izazovima susreo prethodnih dana (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2022, 20:25

NEDELJA SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM: Pogledajte sa kakvim se izazovima susreo prethodnih dana (VIDEO)

Na instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavljeno je kako je protekla radna nedelja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovu nedelju je, nesumnjivo, obeležilo naše najteže političko i istorijsko pitanje – Kosovo i Metohija, ali i brojni sastanci i dogovori o ključnim pitanjima od važnosti za naše građane, naveo je predsednik.

Pred teške razgovore u Briselu, prisustvovao sam prikazu naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

O aktuelnoj situaciji u regionu, predsednik je telefonom razgovarao i sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom, kao i sa Derekom Šoleom, savetnikom državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

Usledio je izuzetno naporan dan tokom kojeg sam prvo obavio niz važnih sastanaka sa najbližim saradnicima, na kojima smo razmotrili najhitnija pitanja kako bismo što brže i bolje obezbedili mirnu zimu našim građanima, a privredi nesmetan tok poslovanja.

Imao sam, kao i uvek, prijateljski i dobar sastanak sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo, a zatim je usledio put u Brisel, gde sam po dolasku imao konstruktivan sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Tokom susreta sa Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom, istakao sam poziciju Srbije u pogledu nastavka razgovora u kojem je od ključnog značaja prestanak provokacija i jednostranih poteza Prištine, kao i realizacija potpisanih sporazuma i svih preuzetih obaveza.

Sa Žozepom Boreljom sam razmotrio modalitete za konstruktivan razgovor sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini.

Po povratku u Srbiju, sastao sam se sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, a zatim telefonom razgovarao i sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, povodom 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa sa ovom prijateljskom zemljom.

Danas sam razgovarao i sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfrijem i Njegovim preosveštenstvom episkopom bačkim Irinejem i upoznao ih o toku razgovora koje sam imao u Briselu. Zajednički smo izrazili nadu da ćemo kao država i narod imati snage da odolimo svim pritiscima, sačuvamo srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji, kao i srpsku državnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić se susreo sa velikim izazovima

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Avg.2022

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu kako mu je izgledala protekla radna nedelja. Ovu nedelju je, nesumnjivo, obeležilo naše najteže političko i istorijsko pitanje – Kosovo i Metohija, ali i brojni sastanci i dogovori o ključnim pitanjima od važnosti...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.