NE INTERESUJE NJEGA DEESKALACIJA! Umesto o zajednici srpskih opština, Kurti priča o Velikoj Albaniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 17:31

NE INTERESUJE NJEGA DEESKALACIJA! Umesto o zajednici srpskih opština, Kurti priča o Velikoj Albaniji

Umesto da se situacija deeskalira,lažni premijer gazi po svemu dogovorenom i poziva Albance na ujedinjenje.

Lažni premijer Aljbin Kurti ponovo je na današnjoj sednici Generalnog saveta pokreta Samoopredeljenje na čijem je čelu govorio "nedovršenom projektu Prizrenske lige", pozivajući na nacionalno jedinstvo Albanaca, pozivajući članove svoje partije da "ne zaboravljaju važnost istorije i jedinstva koji su potrebni kako bi snažno išli napred", prenosi Reporteri. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Juče je, dragi aktivisti, bilo 145 godina Prizrenske lige, kada su naši aktivisti vratili slogane 'Liga je živa' i 'Mi smo jedno'. Ne zaboravljajmo važnost istorije i jedinstva jer svi želimo snažno da idemo napred - rekao je Kurti.

Navodi da je "ujedinjenje glavni cilj".

- Naš cilj je određen nedovršenim projektom Prizrenske lige, a naš kompas je politička misao koja ide od Samija Frašerija do Fan Nolija, sestara Ćirijazi i sve do Ukšina Hotija - rekao je Kurti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kurti otkrio glavni cilj

Izvor: B92, 11.Jun.2023

Aljbin Kurti ponovo je na današnjoj sednici Generalnog saveta pokreta Samoopredeljenje govorio o "nedovršenom projektu Prizrenske lige"...Premijer privremenih prištinskih institucija se pozivao na nacionalno jedinstvo Albanaca, i pozvao članove svoje partije da "ne zaboravljaju važnost istorije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.