Kurti otkrio glavni cilj

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 20:26

Kurti otkrio glavni cilj

Aljbin Kurti ponovo je na današnjoj sednici Generalnog saveta pokreta Samoopredeljenje govorio o "nedovršenom projektu Prizrenske lige".

Premijer privremenih prištinskih institucija se pozivao na nacionalno jedinstvo Albanaca, i pozvao članove svoje partije da "ne zaboravljaju važnost istorije i jedinstva koji su potrebni kako bi snažno išli napred", prenosi Reporteri.

"Juče je, dragi aktivisti, bilo 145 godina Prizrenske lige, kada su naši aktivisti vratili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slogane 'Liga je živa' i 'Mi smo jedno'. Ne zaboravljajmo važnost istorije i jedinstva jer svi želimo snažno da idemo napred", rekao je Kurti.

Navodi da je "ujedinjenje glavni cilj".

"Naš cilj je određen nedovršenim projektom Prizrenske lige, a naš kompas je politička misao koja ide od Samija Frašerija do Fan Nolija, sestara Ćirijazi i sve do Ukšina Hotija", rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.