NE BIH SE POMERIO NI BORELJU Knežević poručio da bez koalicija ZBCG nema stabilne i demokratske vlade i opleo po opoziciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 23:39

"NE BIH SE POMERIO NI BORELJU" Knežević poručio da bez koalicija ZBCG nema stabilne i demokratske vlade i opleo po opoziciji

Nosilac izborne liste Za buduvćnost Crne Gore Milan Knežević izjavio je večeras da ne vidi DPS i njene koalicione partnere kao bilo kakvu opciju za formiranje vlade.

Knežević je tokom obraćanja novinarima rekao da, za sada, ZBCG ima 14 poslanika, a da očekuje da će sutra imati i jedan mandat više.

- To podrazumeva da se bez nas ne može formirati vlada. Prethodna iskustva od 2020. nam govore da je neophodna stabilna vlada. Spremni smo da formiramo vladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svim subjektima koji su činili parlamentarnu većinu nakon 30. avgusta 2020. godine - rekao je Knežević.

Čestitajući učesnicima izbornog procesa, koji je protekao u mirnoj i demokratskoj atmosferi, Knežević je konstatovao da su uprkos nekim zluradim komentarima pokazali "da smo neuništivi".

- Stabilne, demokratske vlade nema bez koalicije ZBCG. Spremni smo na razgovore sa svim konstituentima tridesetoavgustovske većine koji se sad nalaze u parlamentu. Pozivamo ih da ne povlače separatne poteze i da ne pregovaraju u nekim njihovim modalitetima, što bi dovelo do nestabilnosti - rekao je Knežević.

Onima koji žele stabilnost, Knežević je poslao porurku da ne ulaze u, kako je kazao, bilo kakvu vrstu aranžmana koja će ići u scenarije koje smo gledali nakon 30. avgusta.

- Otvoreni smo za svaku vrstu dogovora, ali ne želimo da se vlada pravi na način da u njoj budu oni koji nisu nastupili na izborima. I dalje sam Srbin, koji govori srpskim jezikom, idem u SPC, i to će biti i sutra. Nek to uzmu u kalkulaciju oni koji hoće da razgovaraju sa nama. Naš cilj je stabilna Crna Gora. Otvoreni smo za razgovore i saradnju - istakao je Knežević.

Poručio je i da je koalicija ZBCG privržena učlanjenju Crne Gore EU, i da evropske integracije imaju najveći prioritet.

- Suština je samo da li će neko sutra da ode u ambasadu da pita šta da radi dalje. Mi nećemo ići, hoćemo samo da se ispoštuje izborna volja građana. Isto je evropejac Milojko Spajić iz Pljevalja kao ja iz Zete. Ne bih se pomerio ni Borelju, a kamoli nekome ko hoće da mi testira koliko moj DNK ima evropske krvi - poručio je Knežević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DPS JAČA OD ČELIKA": Nosilac liste Zajedno Živković poručio da "Bez koalicije Zajedno nema stabilne, reformske, evropske vlade"

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023

Nosilac liste Zajedno okupljene oko DPS Danijel Živković poručio je večeras da je ova stranka pokazala da je najjača politička partija i da bez nje nema stabilne vlade Crne Gore...Rekao je da su spremni na saradnju sa svima koji poštuju tekovine DPS...- Na osnovu prebrojanih svih glasova, DPS...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.