NDM BGD poziva nadležne organe da ubrzaju proces zakonskog regulisanja kanabisa kao leka

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDM BGD poziva nadležne organe da ubrzaju proces zakonskog regulisanja kanabisa kao leka

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas nadležne organe, povodom 4. maja Međunarodnog dana kanabisa, da ubrzaju proces zakonskog regulisanja i prihvatanja kanabisa kao pomoćnog lekovitog sredstva, što predstavlja, kako navode, "samo prvi, nužan i hitan korak u dekriminalizovanju njegove upotrebe".

Inicijativa navodi u saopštenju da se zalaže za "Portugalski model" koji je "pet godina nakon početka dekriminalizacije doveo do opadanja nelegalne upotrebe droge od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tinejdžera, smanjenja stope HIV infekcija među korisnicima narkotika, dok su smrtni slučajevi povezani sa heroinom smanjeni za više od pola".

Iz Ne davimo Beograd navode i da podržavaju aktivnosti koje povodom 4. maja organizuju udruženja građana IRKA, Socijalni kanabis klub Beograd i Domaćica, i pozivaju građane na koncert koji se u organizaciji tih udruženja održava ispred Skupštine Srbije, u subotu od 17 i 30 časova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.