NASTAVLJA SE ODBRANA PRAVOSLAVLJA U CRNOJ GORI: Božićni ustanak protiv sramnog zakona (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJA SE ODBRANA PRAVOSLAVLJA U CRNOJ GORI: Božićni "ustanak" protiv sramnog zakona (VIDEO)

Podsetimo, nakon Božića, Mitropolija crnogorsko primorska najavila je da će organizovati okupljanja dva puta sedmično, i to četvrtkom i nedeljom, saopšteno je iz Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori

I danas, na treći dan Božića i dan Svetog prvomučenika, arhiđakona Stefana, pravoslavni vernici u Crnoj Gori molitvenim šetnjama iskazuju protivljenje antipravoslavnom i antiustavnom Zakonu o slobodi veroispovesti.

Prva litija krenula je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Plužina gde se okupilo više stotina građana.

Herceg Novi je i večeras kao prethodnih dana poslao jasnu poruku –  da će dozvoliti otimanje svojih svetinja. Novljani su i večaras u velikom broju prisustvovali molebanu i litiji.

U toku su molebani u gotovo svim gradovima u Crnoj Gori.

U Podgorici je krenula litija oko 19 časova, pošto je u 18 sati održan moleban.

Građani su krenuli u molitvenu šetnju sa ikonama i crkvenim barjacima od Sabornog Hrama do manastira Svetog Simeona Mirotočivog.

Podsetimo, nakon Božića, Mitropolija crnogorsko primorska najavila je da će organizovati okupljanja dva puta sedmično, i to četvrtkom i nedjeljom, saopšteno je iz Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

- Četvrtkom i nedeljom uveče, u terminu u kom su se i do sada odvijali, posle večernje službe i molebana, u mesnim hramovima. Sadržaj protestnih poruka, i putanju molitvenih litija – odrediće narod i mesno sveštenstvo uz blagoslov eparhijskih arhijereja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mitropolija: Istinska Crna Gora 9. januara

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2020, 10:32

Na praznik Svetog Arhiđakona Stefana, 9. januara, širom Crne Gore je nastavljeno služenje molebana uz molitvene litije. Od danas, pa sve dok se ne povuče sramni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, četvrtak i nedelja će biti dani za molitvena okupljanja vjernog naroda Crne Gore, navodi Mitropolija.  . Podgorica:. ...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.