NASTAVIO SE HAOS U FRANCUSKOJ: Do sada uhapšeno skoro 1.000 osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 08:28

NASTAVIO SE HAOS U FRANCUSKOJ: Do sada uhapšeno skoro 1.000 osoba

Protesti traju već pet dana.

U Francuskoj je prošla četvrta noć nemira i nasilja širom zemlje, izazvanog smrtonosnom pucnjavom policajca u tinejdžera, a prema rečima ministra unutrašnjih poslova Žeralda Dermanina, a do sada je uhapšeno više hiljada osoba.

U noći između petka i subote mladi demonstranti su se sukobljavali sa policijom i uništavali i pljačkali prodavnice i automobile, što je povećalo pritisak na predsednika Emanuela Makrona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U najnovijem izveštaju koji je objavilo Ministarstvo unustrašnjih poslova Francuske saopšteno je da su tokom noći uhapšene 994 osobe.

U petak uveče je uhapšeno 80 ljudi u Marseju, drugom po veličini gradu na jugu Francuske, a snimci objavljeni na društvenim mrežama svedoče o eksploziji koja je potresla staru gradsku luku.

U Lionu, Grenoblu, Parizu i Marseju noćas je došlo do nasilnih sukoba i pljački. Ministar policije saopštio je da iako je bilo nereda, oni su bili manjeg intenziteta u odnosu na prethodna četiri dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PARIZ: Danas sahrana ubijenog Nahela, do sada uhapšeno 1.311 osoba

Izvor: Pančevac-online.com, 01.Jul.2023

Tokom četvrte noći protesta širom Francuske, uhapšeno je 1.311 osoba, najnoviji je bilans koji je objavilo ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje, dok se porodica i prijatelji pripremaju da danas sahrane sedamnaestogodišnjaka kojeg je ubio policajac, što je pokrenulo nemire. Neredi su besneli...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.