NASTAVA ĆE SE UVODITI POSTEPENO Ministarstvo prosvete formiralo Tim za psihološke krizne intervencije u OŠ Vladislav Ribnikar

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 17:33

"NASTAVA ĆE SE UVODITI POSTEPENO" Ministarstvo prosvete formiralo Tim za psihološke krizne intervencije u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Ministarstvo naglašava da će se svaki potez i korak Školskog tima za krizne intervencije razmatrati sa roditeljima i nastavnicima OŠ "Vladislav Ribnikar", u najboljem interesu učenika.

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa OŠ "Vladislav Ribnikar" i Školskim timom za krizne intervencije, formirali su Tim za psihološke krizne intervencije koji čine psiholozi, psihoterapeuti i psihijatri Instituta za mentalno zdravlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Klinike za neurologiju i psihijatriju dece i omladine Kliničkog centra Srbije, Društva psihologa, Filozofskog fakulteta i stručnjaka drugih relevantnih institucija.

Ovaj tim stručnjaka (psihologa, psihijatara, psihoterapeuta) su svakodnevno u školi od petka i pružaju svu stručnu neophodnu pomoć svima kojima je potrebna – učenicima, nastavnicima, roditeljima. Ovaj vid podrške obezbeđen je i za naredni period, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Danas je počeo i prihvat učenika od prvog do četvrtog razreda, odnosno organizovan je produženi boravak, i biće realizovan svakog narednog dana.

- I u ovoj situaciji Ministarstvo prosvete i škola rukovode se preporukama i mišljenjem stručnjaka. S obzirom na veliki broj dece i roditelja koji žele da dođu u svoju školu i pričaju sa svojim nastavnicima, a uz stav dečijih psihijatara, škola će od srede biti otvorena za svoje učenike. To ne znači da od tog dana počinje i nastava, već su rad i razgovori sa stručnjacima koji se organizuju u službi psihološke podrške učenicima, njihovim roditeljima i zaposlenima. Nastava će se uvoditi postepeno, u dogovoru sa roditeljima i stručnjacima - saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Dodaju i da na povratku dece u školu, ukoliko nisu spremna, niko ne insistira.

- Organizovana stručna podrška profesionalaca iz naših najeminentnijih institucija koje se bave mentalnim zdravljem na raspolaganju je učenicima, nastavnicima i roditeljima upravo da bi im se pomoglo da se što pre oporave od traume - kažu iz Ministarstva.

Takođe, nakon juče održanog Saveta roditelja, većina roditelja je stava da je potreban povratak dece u školu, uz različite predloge o načinu organizacije nastave i školskog života.

Takođe, škola i Školski tim će roditelje učenika obaveštavati putem redovnih kanala komunikacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nastava u OŠ “Vladislav Ribnikar” će se uvoditi postepeno

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 08.Maj.2023

BEOGRAD – Beogradska osnovna škola “Vladislav Ribnikar” od srede će biti otvorena za učenike, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete i preciziralo da to ne znači da od tog dana počinje i nastava, već da će se ona uvoditi “postepeno, u dogovoru sa roditeljima i stručnjacima”. U saopštenju...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.