NAPUŠTENA BEBA PRONAĐENA U ŠUPI: U Klenju kod Šapca tek rođeni dečak ostavljen među poljoprivrednim alatkama

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 21:31

NAPUŠTENA BEBA PRONAĐENA U ŠUPI: U Klenju kod Šapca tek rođeni dečak ostavljen među poljoprivrednim alatkama

Osim policije, sve okolnosti ovog slučaja ispitivaće i Centar za socijalni rad.

Na vrata Doma zdravlja u Klenju kod Šapca jutros oko pola sedam pozvonio je T. D. sa tek rođenom bebom u naručju. Jedna od medicinskih sestara priča kako je u prvi mah pomislila da je čovek povredio ruku i umotao je da ne iskrvari, pa se zaprepastila kada je u ćebencetu videla novorođenče.

- Čovek je rekao da je bebu našao u šupi, među poljoprivrednim mašinama u svom dvorištu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Policijskom istragom utvrdiće se svi detalji ovog neobičnog događaja - kažu u policiji.

Izvor otkriva da je dečak tek rođen, verovatno dva ili tri sata ranije pre nego što je primljen u Dom zdravlja. Pupčana vrpca je bila presečena, a lekari i medicinsko osoblje hitne službe obavili su neophodne preglede, obradili pupak, previli dečaka i uputili ga u bolnicu u Loznicu.

- Dete je prelepo, ima crnu kosicu i što je najbitnije potpuno je zdravo i dobro se oseća. Sve smo obavili po proceduri za koju smo bili spremni iako se ovakve situacije retko dešavaju. Jedino što nismo imali plavu nosiljku pa je do lozničke bolnice transportovan u onoj roze boje - rekli su u hitnoj službi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.