NAPADNUTA AMERIČKA VOJSKA! Gađana vazdušna baza, Ameri uzvratili vatrom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2023, 21:09

NAPADNUTA AMERIČKA VOJSKA! Gađana vazdušna baza, Ameri uzvratili vatrom!

Američke snage su u pripravnosti

Američke snage u vazdušnoj bazi Ain al-Asad zapadno od Bagdada bile su danas meta napada na koji su uzvratile, javlja Rojters pozivajući se na dva američka vojna zvaničnika.

Prema rečima jednog od zvaničnika, u napadu je bilo lakše povređenih i oštećenja infrastrukture. Drugi zvaničnik je rekao da su američke snage u odgovoru na napad koristile borbene avione AC-130.

SAD su ranije odgovorile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na napade na svoje snage u Iraku i susednoj Siriji, za koje je odgovornost preuzela iračka militantna grupa "Islamski otpor u Iraku".

NEW: US responded in self defense last night to an attack on Ain Al-Asad Airbase in Iraq, two DOD officials tell @AlMonitor.

A US AC-130 gunship carried out airstrikes against those believed to have carried out the attack, per one official.

— Jared Szuba (@JM_Szuba) November 21, 2023

Oružani napadi dronovima i raketama na američke trupe počeli su 17. oktobra i zbog američke podrške Izraelu u ratu u Pojasu Gaze.

Ranije danas na nalozima na društvenim mrežama povezanim sa iračkim milicijama objavljeno je saopštenje grupe "Islamski otpor u Iraku", u kojem se žali za smrću njihovog pripadnika koji je poginuo "u borbi" protiv američkih snaga.

#BREAKING #UPDATE

Another defense official tells me there was ALSO an attack against US forces at al-Asad in #Iraq

The official did not have casualty or damage details.#IRAQ #SYRIA #IRAN https://t.co/5bLzuKhwJ6

— Carla Babb (@CarlaBabbVOA) November 17, 2023

To je prva prijavljena žrtva u Iraku povezana sa ratom Izraela i Hamasa.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.