NAPADNUT AMERIČKI KONVOJ EKSPLOZIVNIM PROJEKTILIMA: Prevozili veoma opasno oružje prema Ajn al-Asadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 17:28

NAPADNUT AMERIČKI KONVOJ EKSPLOZIVNIM PROJEKTILIMA: Prevozili veoma opasno oružje prema Ajn al-Asadu

Sve učestaliji udari na koaliciju predvođenu Vašingtonom

Američki konvoj napadnut je juče u provinciji Divanija u Iraku. Kako prenosi "Saberin Njuz" napadnut je eksplozivnim projektilima.

Kako se dalje navodi, konvoj se uputio prema bazi Ajn al-Asad i prevozio je oklopna vozila "Hamvi", kao i "osetljivo oružje".

Manje od dva sata nakon napada, dva druga konvoja koalicije predvođene SAD-om gađana su u blizini grada Hilah u centralnoj provinciji Vavilon.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
#Iraq | Explosion targets a Logistics Convoy of the #USA-led Coalition in al-Diwaniyahhttps://t.co/rHDbakaaof

— Alghadeer English (@alghadeertv_eng) August 1, 2021

Napade su najverovatnije izvele proiranske grupe, koje su ove nedelje pojačale operacije protiv američkih snaga u Iraku.

Podsetimo, krajem jula napadnuta su pet konvoja u Vavilonu i provinciji Di Kar. Proiranska grupa koja deluje pod imenom Sarjat Kasim al-Džabarin preuzela je odgovornost za sve napade.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.