NAKON 8 DANA: Ukinuta vanredna situacija u Priboju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON 8 DANA: Ukinuta vanredna situacija u Priboju!

- Zbog prestanka neoposrednih opasnosti, pre svega za život ljudi i dovođenje u mogućnost obavljanja osnovnih životnih aktivnosti, doneta je odluka da se ukine vanredna situacija - rekao je predsednik SO Priboj Boris Mrdović

U Priboju danas je ukinuta vanredna situacija uvedena 2. juna zbog nevremena praćenog obilnim padavinama koje je zahvatilo tu opštinu.

.

Sve što je u opštinskoj nadležnosti preduzeto je, pokrivene su sve najkritičnije tačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << primenjene su sve operativne mere u saniranju posledica nastalih prilikom prošlonedeljnog nevremena, kaže Mrdović.

Prema njegovim rečima, komisija je obišla sve terene i izvršila procenu štete na objektima i infrastrukturi.

- Procenjena šteta je oko 58 miliona dinara, procena i zahtev za neophodnu pomoć upućeni su Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima za saniranje posledica od elementarnih nepogoda. Objekti infrastrukture koji su najviše oštećeni su mostovi koji su potpuno ili delimično uništeni kao i putevi. Cilj nam je da ih to što pre vratimo u prvobitno stanje kako bi obezbedili normalan život pre svega u seoskim sredinama - kazao je Mrdović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.