NAJPRLJAVIJA PROVOKACIJA AZEMA VLASIJA: Srbija je kriva za Veliki rat, samo se ŠLEPALA uz sile pobednice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJPRLJAVIJA PROVOKACIJA AZEMA VLASIJA: Srbija je kriva za Veliki rat, samo se ŠLEPALA uz sile pobednice!

Zašto srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću protokol nije dodelio mesto uz šefove država zemalja pobednica?

Azem Vlasi, savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija za spoljnu politiku, izneo je u razgovoru za "Radio Sarajevo" svoju teoriju o tom slučaju.

ON JE SREDIO TAČIJU MESTO IZA PUTINA?! Srbi Bernara Kušnera pamte po zlu, a Hašimu je veliki prijatelj!

Iako je ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni uputio izvinjenje Vučiću i srpskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu, dok francuski list Figaro danas piše da je "Srbija nepravedno ponižena na ceremoniji u Parizu", Vlasi smatra da ništa nije slučajno.

- Gdegod vide predstavnike Kosova na međunarodnoj sceni, Vučić i njegovi polude. A što se tiče mesta gde je Tači sedeo, a gde Vučić, očigledno je da predsednik Srbije ne poznaje francuski protokol. On bi da vidi sebe kao da je Srbiji mesto među pobednicima u Prvom svetskom ratu. A Srbija je, istorijski gledano, odgovorna za početak tog rata! Zbog Sarajevskog atentata na Franca Ferdinanda i uloge Srbije u tome. To je francuski protokol sigurno imao u vidu kada je Vučića smestio tamo negde pozadi - kazao je Vlasi.

To što su se ostaci srpske vojske, dodaje Vlasi, "šlepovali uz Francusku i Britansku vojsku 1918. iz pravca Solunskog fronta, ne svrstava je u red pobednika".

Osvrćući se na susret kosovskog predsednika Tačija sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom Vlasi kaže:

- Usputni susret Tačija sa Putinom u Parizu nema nikakav značaj. Rusija, nažalost, i nadalje hrabri Srbiju u antikosovskoj politici i tu se ništa ne menja - zaključio je Vlasi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.