NAJNOVIJI DETALJI NAPADA U BERLINU: Policija pronašla nove dokaze na kamionu smrti

Izvor: Telegraf.rs, 22.Dec.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJNOVIJI DETALJI NAPADA U BERLINU: Policija pronašla nove dokaze na kamionu smrti

Nemački istražitelji pronašli su otiske prstiju glavnog osumnjičenog za napad u Berlinu, Tunišanina Anisa Amrija (24), na vratima poljskog kamiona.

Anis Amri (24) je osumnjičen za napad kamionom u poneđeljak u Berlinu, kada je ubijeno 12, a povređeno 48 osoba.

Tunišanin je, prema tim izvorima, na internetu istraživao kako se prave eksplozivi i barem jednom je bio u direktnom kontaktu sa članovima Islamske države putem aplikacije za razmenu poruka Telegram Mešenger.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Osumnjičeni za napad iz Berlina se na zapadu Nemačke kretao u krugu salafističkog propovednika Abu Vale koji je uhapšen početkom novembra pod sumnjom da predvodi mrežu podrške Islamskoj državi u Nemačkoj.

Nemačke vlasti su danas pod uzbunom nakon što se ispostavilo da je Amri bio poznat kao potencijalno opasan džihadista i da je ranije ove godine bio pod policijskom prismotrom.

Foto: Tanjug/AP

Dok se širom Evrope intenzivira potraga za Amrijem, koji danas puni 24 godine, postavlja se pitanje kako je uspeo da izbegne hapšenje i deportaciju, iako je bio "pod radarom" nekoliko bezbednosnih agencija, navodi AFP.

Nemačke vlasti upozoravaju da bi on mogao biti opasan i naoružan i nude nagradu od 100.000 evra za informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POTVRĐENO Tunišanin je ubica iz Berlina, pronađeni otisci prstiju

Izvor: Blic, 22.Dec.2016

Na vratima kamiona kojim je izvršen napad u Berlinu pronađeni su otisci prstiju koji pripadaju 24-godišnjem Anisu Amriju iz Tunisa, prenose nemački mediji...Ovo je još jedan dokaz da je Amri kriv za teroristički napad u kojem je stradalo 12 osoba...Policija je do sada njega tretirala kao osumnjičenog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.