NAJNOVIJA RUSKA RAKETA STUPA NA DUŽNOST! Noćna mora za Ukrajince, stiže sarmat jači nego ikad

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2023, 10:43

NAJNOVIJA RUSKA RAKETA STUPA NA DUŽNOST! Noćna mora za Ukrajince, stiže "sarmat" jači nego ikad

Ruska jedinica sa najnovijim ICBM raketama stupa na dužnost u decembru

Prva ruska jedinica sa najnovijim interkontinentalnim balističkim raketama ICBM tipa "sarmat", stupiće na borbenu dužnost u Strateške raketne snage u decembru, rekao je za TAS S izvor blizak ruskom Ministarstvu odbrane.

- Prva jedinica "sarmat", koja se sastoji od komandnog centra i nekoliko lansirnih lokacija, stupiće na dužnost kao deo raketne formacije Užur, što je deo Strateških >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raketnih snaga, od decembra ove godine - rekao je izvor. 

Putin najavio razmeštanje nuklearnih raketa „Sarmat“ ove godine

https://t.co/CsIscsec13

— TV N1 Beograd (@n1srbija) February 23, 2023

TAŠ ističe da nema zvaničnu potvrdu ove informacije. Prema rečima još jednog izvora TAS S-a, ova jedinica je trenutno na eksperimentalnoj borbenoj dužnosti u sklopu formacije Užur.

Prema postojećoj praksi Strateških raketnih snaga, komandni centar nove raketne jedinice, kao i dva raketna silosa, prvi su stavljeni u službu.

Paralelno sa pokretanjem jedinice Sarmatov, nastaviće se i razvoj testova na raketi, koja još nije potpuno završena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.