Izvor: RTS, 06.Dec.2022, 18:42

NADA: Jerković isključen iz poslaničke grupe, nije poštovao pravila

Poslanik Aleksandar Jerković je isključen iz poslaničke grupe NADA - Novi DS S - POKS, jer se nije pridržavao elementarnih pravila u funkcionisanju koalicije, poštovanja koalicionih partnera, predsednika i zamenika predsednika poslaničke grupe, saopštila je Informativna služba NADA.
U saopštenju se navodi da s obzirom na kršenje elementarnih principa saradnje i partnerskih odnosa od strane Aleksandra Jerkovića, kao i zbog toga što poslanička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupa nije kompatabilna sa njegovim načinom delovanja u kojem političku scenu pretvara u rijaliti šou, "NADA je odlučilila da Jerković bude isključen iz poslaničke grupe NADA - Novi DS S - POKS".
U saopštenju se podseća da je Aleksandar Jerković postao narodni poslanik nakon smrti generala Božidara Delića, sa kojim je koalicija NADA imala odličnu saradnju, poštovajući i uvažavajući njegov lik i delo.
Poslanik Aleksandar Jerković, koji je u skupštinu ušao kao poslanik Pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" posle smrti generala Božidara Delića, rekao je ranije danas da više nije član poslaničke grupe "NADA-Novi DS S-POKS" i za Tanjug naveo da će ubuduće nastupati kao samostalni poslanik.
Jerković je na konferenciji za novinare rekao da mu je juče, kada je došao na sednicu Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o predlogu budžeta za 2023. godinu, saopšteno da je ta poslanička grupa rasformirana i da je formirana nova bez Delićevog pokreta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NADA iz poslaničkog kluba isključila Aleksandra Jerkovića koji je nasledio generala Delića

Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2022

BEOGRAD..Koalicija NADA (Novi DSS-POKS) saopštila je danas da je iz svog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije isključila poslanika Aleksandra Jerkovića...Navodi se da je Jerković isključen jer se “nije pridržavao elementarnih pravila u funkcionisanju koalicije, poštovanja koalicionih partnera,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.